Η κυβέρνηση δεν πουλάει, ξεπουλάει!!!

1137
αντίσταση

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισφραγίζει την συμφωνία της κυβέρνησης με την Ε.Ε. για τους νέους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και του πωλητηρίου των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ  στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη.

Επιμένει η κυβέρνηση και μάλιστα παίρνει τη τελική απόφαση από τη Διοίκηση της ΔΕΗ στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας & Μεγαλόπολης. Μετά το ναυάγιο του προηγούμενου διαγωνισμού προωθούν με συνοπτικές διαδικασίες νέα προκήρυξη διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Προσφέρει νέα δώρα στους δήθεν επενδυτές για να γίνει ελκυστική τώρα η πώληση των μονάδων, για να παραδοθούν στους ιδιώτες όχι απλά μισοτιμής αλλά να τις αγοράσουν σχεδόν τζάμπα !!!

Προβλέπεται για την αποτίμηση των λιγνιτικών μονάδων να ληφθούν υπόψη  τόσο αντίστοιχες αγοραπωλησίες στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και οι προσφορές που υποβλήθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται ο αποτιμητής να μειώσει το ύψος της αποτίμησης το οποίο ήταν και το κυριότερο ζήτημα που οδήγησε σε ναυάγιο την προηγούμενη διαδικασία.  

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης είναι προκλητικές και η πώληση των λιγνιτικών μονάδων συνιστά μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Είναι πρωτοφανές να ξεπουλάνε την περιουσία της ΔΕΗ και επιπλέον να προσφέρουν σούπερ δώρα στους δήθεν επενδυτές. Αυτό δεν το έχουν κάνει ούτε οι πιο ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι. Η σημερινή κυβέρνηση τους ξεπέρασε και αυτούς.

Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η δημόσια περιουσία που ξεπουλάει δεν είναι ιδιοκτησία της, ούτε των υπουργών του, ούτε την κληρονόμησαν απ’ τους γονείς τους. Η δημόσια περιουσία είναι περιουσία πληρωμένη απ’ τον ελληνικό λαό και δεν έχει η κυβέρνηση κανένα δικαίωμα να την ξεπουλά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες, δεν πρόκειται να παραγραφούν και να είναι βέβαιη ότι θα της αποδοθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και όλο τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί ώστε να αποτραπεί το μέγα αυτό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Καλούμε και προκαλούμε τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου και της Δυτ. Μακεδονίας να τοποθετηθούν με σαφήνεια για το μέγα αυτό σκάνδαλο. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξεπουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ.

*Ο  Θανάσης Πετράκος είναι μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.,πρώην βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας