Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές με θεωρίες υπονόμευσης και συνωμοσίας!

2309
θεωρίες

Με θεωρίες υπονόμευσης και συνωμοσίας περί εμπρησμών «αντιμετωπίζει» η κυβέρνηση τις φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτες σε ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και άλλα σημεία της χώρας.
Και αυτό την ώρα που ήδη από χθες, κάτοικοι και τοπικοί άρχοντες της ανατολικής Αττικής μιλούν για ολιγωρία και κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, τα εναέρια μέσα καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν στην περιοχή, ενώ ανέφεραν επίσης ότι τις πρώτες ώρες επιχειρούσε ρίψεις νερού μόνο ένα ελικόπτερο!
Η κυβέρνηση από την άλλη πίσω από τις φωτιές αντί να δει την πλήρη δική της διαχειριστική ανικανότητα, έλλειψη κάθε προετοιμασίας και την απουσία κάθε δυνατότητας συντονισμού, βλέπει… συνωμοσίες και υπονόμευση, με προεξάρχουσες μορφές τους Ν. Τόσκα και Στ. Κοντονή!
«Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο»
Πρώτος πρώτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με την ανεξέλεγκτη φωτιά στα Κύθηρα αλλά και για τη φωτιά που καίει για πολλοστή ημέρα σήμερα στη Ζάκυνθο, «διέρρευσε» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πληροφορία ότι οι επιτελείς της Πυροσβεστικής «βλέπουν» σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, με αφορμή το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Κοντονής: Οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα
Τη σκυτάλη σήμερα πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος από την εκλογική του περιφέρεια όπου βρίσκεται, και η οποία καίγεται για τέταρτη ημέρα, τη Ζάκυνθο, μίλησε για σχέδιο αποσταθεροποίησης.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ΑΠΕ έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα». «Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα», είπε και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;». Αναρωτήθηκε δε: «Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις περιουσίες των ανθρώπων, ούτε τις ανθρώπινες ζωές».
Αντιπεριφερειάρχης Αττικής τα ρίχνει στις αναζωπυρώσεις
Ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, τα έριξε στις… αναζωπυρώσεις για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.
«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις τελειώσει, “μπαπ”, σου φυτρώνει μια νέα φωτιά», είπε ο κ. Φιλίππου, μιλώντας στο ΣΚΑ”Ι και επισήμανε πως «γίνονται αναζωπυρώσεις σε διαφορετικά σημεία και με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους».
Ο κ. Φιλίππου εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να είχε ελεγχθεί η φωτιά, αλλά η αναζωπύρωση στη θέση Μετόχι κοντά στο Καπανδρίτι, σε ρεματιά με σπίτια στην άκρη», ήταν το κρίσιμο στοιχείο που δεν επέτρεψε κάποιου είδους έλεγχο, ενώ επανέλαβε πως η πυρκαγιά «θα είχε ελεγχθεί αν δεν υπήρχαν οι αναζωπυρώσεις». «Απευχόμαστε να μην έρθει (sic) η φωτιά στο Καπανδρίτι» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλίππου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας