Η ιστορία του Μοχάμεντ στον Ασπρόπυργο: Τον περικύκλωσαν σαν αγέλη και τον ''κατασπάραξαν''

1430
Μοχάμεντ

Το κύμα της ρατσιστικής βίας σαρώνει πλέον περιοχές της Αττικής. Η συχνότητα των πρόσφατων κρουσμάτων καταδεικνύουν ότι έχει ανοίξει νέος κύκλος αιματηρών επιθέσεων από ομάδες φασιστών που λειτουργούν με τακτικές ταγμάτων εφόδου.
Μια επικίνδυνη κλιμάκωση με στοχοποιημένες επιθέσεις να διαδέχονται η μια την άλλη στον Ασπρόπυργο και σε άλλες περιοχές με απρόβλεπτες συνέπειες.
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο, όπως αποκαλύφθηκε, ένα άλλο τάγμα εφόδου το οποίο συγκροτούσαν περίπου 12 άτομα εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση στην περιοχή της Λαμπρινής.
Οι δράστες λειτουργώντας σαν αγέλη, περικύκλωσαν έναν 30χρονο εργαζόμενο τον Ουσμάν Μοχάμεντ, την ώρα που έφευγε από τη δουλειά του, στο εστιατόριο όπου εργαζόταν και σύμφωνα με καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ όρμησαν για να τον λιντσάρουν. Με κλωτσιές και γροθιές τον χτύπησαν στο πρόσωπο τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Στην μικρή κοινωνία της Γκορυτσάς Ασπροπύργου τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν γίνει τουλάχιστον 60 επιθέσεις. Στην περιοχή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει αναπτύξει οργανωμένη δράση ένα τάγμα εφόδου το οποίο συγκροτούν τουλάχιστον 20 με 25 άτομα. Οι δράστες σε όλες τις επιθέσεις χρησιμοποίησαν τις ίδιες τακτικές και μεθόδους καθώς και τα ίδια μέσα σιδερογροθιές, ακόμα και μαχαίρια.
Παρά το γεγονός ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις διαδέχονται η μια την άλλη η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε συλλήψεις.
Η ανοχή και η αδράνεια της ΕΛΑΣ, αναμφισβήτητα αποθρασύνει τους δράστες και τροφοδοτεί τη δράση τους, ανοίγοντας πεδίο για νέες οργανωμένες επιθέσεις.
Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του μετανάστη Ασφάκ Μαχμούντ στον Ασπρόπυργο δεν ήταν τυχαία ως προς την επιλογή του προσώπου. Τα μέλη του τάγματος εφόδου που δρα οργανωμένα στην περιοχή, τον είχαν «σταμπάρει», τον είχαν παρακολουθήσει και είχαν κατοπτεύσει το χώρο εργασίας του.
Ο μετανάστης που εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται στον Ασπρόπυργο, είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να βοηθήσει συμπατριώτες του και να τους προστατεύσει. Γιαυτό το λόγο τον είχαν στοχοποιήσει.
« Θα σας γα..με Θα σας κάψουμε ζωντανούς. Βρωμιάρηδες να φύγετε» του φώναζαν όταν τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν. Τον χτύπησαν αλύπητα για αρκετή ώρα με σιδερογροθιές και με πέτρα, ενώ ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε κάτω από το μάτι.
Το θύμα της επίθεσης στην αστυνομία αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον έναν από τους δράστες της ομάδας κρούσης. Πρόκειται για έναν νεαρό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει μέρος σε επεισόδια στην περιοχή.
Μετά και από την τελευταία ρατσιστική επίθεση η ΕΛΑΣ, έχει πλέον υλικό που ανοίγει το δρόμο για την εξάρθρωση της βίαιης ρατσιστικής συμμορίας. Το ζήτημα είναι να μην αντιμετωπισθούν σαν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά να συγκεντρωθούν οι υποθέσεις σαν μια αλυσίδα επιθέσεων συμμορίας.
Από την σφοδρότητα των επιθέσεων, φαίνεται ότι τα περιθώρια στενεύουν και αν δεν υπάρξει έγκαιρα αστυνομική παρέμβαση υπάρχει φόβος η χώρα να θρηνήσει έναν νέο Παύλο Φύσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας