Η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι, για το 69% των Ελλήνων!

1845
θέση της γυναίκας

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, για την άποψη που έχουν οι κάτοικοι των χωρών της Ευρώπης σχετικά με τη θέση της γυναίκας και του άντρα ως προς το σπίτι.
Συγκεκριμένα οι Έλληνες όταν κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την θέση ότι ο πιο σημαντικός ρόλος για μία γυναίκα είναι να φροντίζει το σπίτι της και την οικογένεια, σε ποσοστό 69% συμφώνησαν, με μέσο ευρωπαϊκό όρο το 44%.
Πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο χώρες της ανατολικής Ευρώπης, με πρώτη τη γειτονική Βουλγαρία όπου οι θετικές απαντήσεις που θέλουν την γυναίκα στο σπίτι και την οικογένεια φθάνουν το 81%. Το πλέον εντυπωσιακό τόσο στην χώρα μας όσο και σε αυτές που μας ξεπερνούν σε φαλλοκρατικές αντιλήψεις είναι τις απαντήσεις αυτές τις δίνουν και γυναίκες. Η φράση, “Σουηδία γίναμε” που κοροϊδευτικά συμβολίζει την χαλαρότητα των ηθών βρίσκει ταιριάζει στην περίσταση καθώς μόλις το 11% των κατοίκων της σκανδιναβικής χώρας που συμμετείχε στην έρευνα συμφωνεί με την περιοριστική θέση της γυναίκας.
Στον αντίποδα και στο αντρικό στερεότυπο όπου “Ο πιο σημαντικός ρόλος ενός άνδρα είναι να βγάζει λεφτά” πάλι οι Έλληνες στηρίξαμε την άποψη σε ποσοστό 65%, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης βρίσκεται στο 43%. Στα άκρα πάλι η Βουλγαρία (81%) και η Σουηδία (10%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας