Η Γερουσία ανέτρεψε προεδρικό βέτο. Ψήφισε τις κυρώσεις κατά Τουρκίας-Πυρά Τραμπ

699
Η Γερουσία ανέτρεψε προεδρικό βέτο

Ήττα Trump στη Γερουσία για το αμυντικό νομοσχέδιο

Ο Donald Trump υπέστη μεγάλη ήττα στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς με ψήφους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ακυρώθηκε το βέτο που είχε βάλει στο αμυντικό νομοσχέδιο των 740 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, οι Γερουσιαστές αποφάσισαν με 80 ψήφους υπέρ και 12 κατά να περιορίσουν τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στις 30 ώρες.

Σε δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε εντός της ημέρας η Γερουσία ενέκρινε με 81 ψήφους υπέρ και 13 κατά την άρση του προεδρικού βέτο, κατοχυρώνοντας ουσιαστικά ως νόμο του κράτους το αμυντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται βέτο του προέδρου Trump.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει ασκήσει εννιά φορές βέτο σε νομοσχέδια κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Trump είχε επικρίνει το νομοσχέδιο επειδή δεν καταργεί έναν νόμο που παρέχει στις εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης προστασία ευθύνης για περιεχόμενο τρίτων στις πλατφόρμες τους.

Ο Ρεπουμπλικάνος είχε πει ότι οι κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και η Google είναι προκατειλημμένοι εναντίον του, ενώ είχε εκφράσει την αποδοκιμασία του για τη γλώσσα του νομοσχεδίου που ζητά τη μετονομασία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που τιμούν διοικητές από το νόμο υπέρ της δουλείας στον αμερικανικό εμφύλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ακύρωσης του βέτο του προέδρου.

Πυρά Τραμπ κατά Γερουσίας: Αξιολύπητοι!

Την οργή του δεν κατάφερε να συγκρατήσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, μετά την παράκαμψη του βέτο που είχε ασκήσει στο αμυντικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κυρώσεις προς την Τουρκία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικανούς, Γερουσίας, τη στάση της οποίας χαρακτήρισε αξιολύπητη, ενώ ισχυρίστηκε ότι η στάση τους δεν ήταν ούτε δίκαιη ούτε έξυπνη.

“Η Ρεπουμπλικανική Γερουσία απλώς έχασε την ευκαιρία να απαλλαγεί από το τμήμα 230, που δίνει απεριόριστη ισχύ στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Αξιολύπητο!!! Τώρα θέλουν να δώσουν στους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τον Κινεζικό Ιό 600 δολάρια αντί για 2.000 που χρειάζονται απεγνωσμένα. Ούτε δίκαιο ούτε έξυπνο” έγραψε στο Τwitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1345111621430091777?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345111621430091777%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.capital.gr%2Fdiethni%2F3506247%2Fpura-tramp-kata-gerousias-axiolupitoi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας