Η Γερμανία αποκλείει ξανά την Ελλάδα από τη συνάντηση για Λιβύη

1944
ελλάδα

Η Γερμανία και όχι μόνο αυτή με μια νέα κίνηση περιφρόνησης προς τη χώρα μας απέκλεισε εκ νέου και εντελώς αδικαιολόγητα την Ελλάδα από την πρώτη συνάντηση που γίνεται στο Μόναχο στις 16 Φεβρουαρίου, έπειτα από τη γνωστή Διάσκεψη του Βερολίνου.

Η Γερμανία έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις ανώδυνες άλλωστε διπλωματικές διαμαρτυρίες της Ελλάδας και έδειξε για άλλη μια φορά ότι επιλέγει την Τουρκία και τον Ερντογάν ως βασικό συνομιλητή και συνέταιρο στα ζητήματα της περιοχής μας, θεωρώντας ότι η δεδομένη και προσκυνημένη Ελλάδα δεν έχει τίποτα άλλο να πράξει, παρά να σκύψει το κεφάλι και να ακολουθήσει.

Η περίοπτη αλλά αδικαιόλογητη συμμετοχή της Τουρκίας στις διασκέψεις για τη Λιβύη, μόνο και μόνο γιατί η τελευταία ήταν κτήση της παλιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας, δίνει εκ των πραγμάτων στην Τουρκία ένα ουσιαστικό αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, αν δεν την αναγορεύει και σε στρατηγικό εταίρο της γερμανικής Ευρώπης.

Δυστυχώς, η δεδομένη και άφωνη Ελλάδα οδεύει από πολιτική σε πολιτική ήττα και υποβάθμιση στην περιοχή, πράγμα που εγκυμονεί όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας