Η γαλλική πρεσβεία προσπαθεί να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» για mail με οδηγίες περί «κρίσης» στην Ελλάδα

1684
γαλλική

Σε μια προσπάθεια να «διορθώσει τα αδιόρθωτα», «τυπική και απολύτως συνηθισμένη διαδικασία» χαρακτηρίζει η γαλλική πρεσβεία το mail με οδηγίες αντιμετώπισης μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα, το οποίο στάλθηκε σε Γάλλους υπηκόους που ζουν στη χώρα, γεννώντας υποψίες και τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια για επικίνδυνες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Το in.gr, μόλις το mail είδε το φως της δημοσιότητας, επικοινώνησε με τη γαλλική πρεσβεία για επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις.
«Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που σάς ανησυχούν. Πρόκειται για διοικητική οδηγία, η οποία δίνεται για να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (!). Αυτά που γράφουν όλες οι πρεσβείες στις ιστοσελίδες τους. Πάντοτε υπάρχουν οδηγίες για τους πολίτες της Γαλλίας που ζουν στην Ελλάδα» σημειώνουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για επικαιροποίηση αυτών των οδηγιών αυτών.
Το «επίμαχο» mail ανέφερε πως «σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα», παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές στους πολίτες.
Στο σχέδιο που έχουν φτιάξει οι γαλλικές αρχές για να προστατέψουν τους πολίτες τους έχουν χωρίσει την Ελλάδα σε τομείς κι έχουν ορίσει επικεφαλής που θα καθοδηγούν τον κόσμο.
Οι εξηγήσεις, βεβαίως, της γαλλικής πρεσβείας δεν είναι καθόλου πειστικές. Αν η οδηγία δεν ήταν «γκάφα», τότε προφανώς υπηρετεί σκοπιμότητες, εκτός και αν η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει κάτι παραπάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας