Η Αμερική στις φλόγες-νεκροί διαδηλωτές – Φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο ο Τραμπ!

1308
φλόγες

Σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα· πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) προκειμένου να διαλύσει συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, ενώ επεισόδια ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Ουάσιγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου.

Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα η δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ Μιούριελ Μπάουζερ, την επομένη μιας νύχτας που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας, η απαγόρευση ισχύει από τις «23:00 της Κυριακής ως τις 06:00 της Δευτέρας». Η ίδια ανέφερε ότι έδωσε εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά στην πόλη για να ενισχύσει την αστυνομία.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε περίπου τριάντα μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, όπου περιπολούν χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι της Εθνοφρουράς.

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι τη στιγμή που οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά έξω από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το βράδυ στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρθηκε για ένα χρονικό διάστημα σε υπόγειο καταφύγιο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου και αστυνομική πηγή.

Την αποκάλυψη έκανε το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο CNN και μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ παρόμοιες πληροφορίες έδωσε και η εφημερίδα New York Times.

Ο Τραμπ έμεινε εκεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, πριν μεταφερθεί ξανά στον επάνω όροφο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μιλώντας στο δίκτυο CNN, αποκάλυψε ότι η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκαν επίσης στο καταφύγιο.

Η ίδια πηγή είπε ότι όταν οι αρχές μετακινούν τον πρόεδρο Τραμπ σε καταφύγιο, μετακινούν όλους τους συγγενείς του στο Λευκό Οίκο.

Αυτή την ώρα το πλήθος των διαδηλωτών εκτός του Λευκού Οίκου είναι μεγάλο. Η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές έχουν βάλει φωτιές σε αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τον Λευκό Οίκο.

Στο κέντρο του Λος Άντζελες πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία διαμαρτυρίας λευκών και μαύρων εναντίον του ρατσισμού με αφορμή την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενώ ανάλογη μεγάλη κινητοποίηση έγινε και στο Τορόντο του γειτονικού Καναδά.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το CNN, ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας, ενώ γίνεται λόγος για συνολικά τέσσερις νεκρούς κατά τις διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλείται δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας στην Ινδιανάπολη, ο οποίος ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι δέχθηκαν πυρά εκ τον οποίων ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι διεξάγονται έρευνες για το συμβάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας