Η Άγκυρα αποφεύγει ένοχα να απαντήσει στο θέμα της Αγιά Σοφιάς

1549
unesco

Το τουρκικό ΥΠΕΞ πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην χρησιμοποίηση της αγίας Σοφίας για μουσουλμανικές λειτουργίες, παρατηρεί σε δηκτικό τόνο ότι «είναι ξακουστή η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών –που είναι μεταξύ των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».
Μάλιστα, ως παραδείγματα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι ελληνικές αρχές ασκούν στην τουρκική μειονότητα της Ελλάδας αυξανόμενη πίεση, καταθέτουν νόμους ενάντια σε εκλεγμένους μουφτήδες και απορρίπτουν για ακόμη μία φορά το αίτημα των μουσουλμάνων να προσευχηθούν στη διάρκεια του επερχόμενου Ραμαζανιού σε ένα από τα τζαμιά της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό τέμενος».
Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι ούτε στην Αθήνα υπάρχει ανοιχτό τέμενος για προσευχές για αυτό και ρωτά πώς η Ελλάδα αντιλαμβάνεται τον διαθρησκειακό διάλογο.
Καταλήγοντας, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να γίνει μια μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σεβαστεί όλες τις θρησκείες.
Σημειώνουμε, φυσικά, ότι το Τουρκικό ΥΠΕΞ δεν σχολιάζει πουθενά την ανάγκη σεβασμού της οικουμενικότητας της Αγίας Σοφίας, ως μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς και μάλιστα εξαιρετικής σημασίας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας