Ηφαιστίων: Χιόνια και στην Αττική φέρνει η νέα κακοκαιρία-Χάρτης

909
ηφαιστίων

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα φέρει πολύ κρύο, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και χιόνι ακόμη και στην Αττική. Πώς θα εξελιχθεί η νέα ψυχρή εισβολή.

Χιόνι στην Αττική αναμένεται να φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που θα επηρεάσει τη χώρα από την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας ψυχρής εισβολής θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, οι βροχές και το χιόνι.

Η κακοκαιρία Ηφαιστίων θα ξεκινήσει από την Κυριακή και θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Ηφαιστίων

Το πρωί της Κυριακής, βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά θα ενισχυθούν. Από το πρωί, βροχές και χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στο Κεντρικό Αιγαίο, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο.

Από τη μεσημέρι της Κυριακής, χιόνι θα πέσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Βόρεια Εύβοια, καθώς και σε κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Προς το βράδυ της Κυριακήςχιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική, σύμφωνα πάντα με το meteo.

Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ήπειρο από το μεσημέρι.

Ο Ηφαιστίων θα φέρει επίσης ισχυρούς βόρειους ανέμους. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, αρχικά στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα παρουσιάσει πτώση που στα βόρεια θα φτάνει τους 4 με 6 βαθμούς.

Η μετεωρολογική υπηρεσία δημοσιεύει χάρη που αποτυπώνει τον ολικό υετό, δηλαδή τη βροχή και το χιόνι που αναμένεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και συγκεκριμένα από τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις 2:00 το πρωί της Δευτέρας:

O ολικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται κατά το τρίωρο 5/1/2020, 23:00 – 6/1/2020, 02:00

Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα σημειώσει μεγαλύτερη πτώση, ενώ ολικός παγετός θα δημιουργηθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ανατολική Θεσσαλία, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Αττική και Εύβοια.

Ισχυρές βροχές και χιόνι αναμένεται στα του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.

Επιπλέον, οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία για το κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η αστυνομία για το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», καθώς η ψυχρή εισβολή συμπίπτει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων.

Αναλυτικά:

  • Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από την Κυριακή στις 6:00 μέχρι τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα στις 24:00.
  • Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
  • Όλα τα οχήματα που δεν έχουν ειδικά ελαστικά, θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.
  • Οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η Τροχαία και η Πυροσβεστική θα βρίσκονται στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες και θα είναι βέβαια ότι έχουν επαρκή καύσιμα στα οχήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας