ΗΠΑ: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποιεί χημικά όπλα!

1526
ηπα

Νωρίτερα, το ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία προειδοποίησε ότι οι τρομοκράτες στη χώρα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν χημικές επιθέσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, καθώς και δυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποιεί χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένης μιας δήθεν επίθεσης με χλώριο την Κυριακή στη βορειοδυτική Συρία.

«Συλλέγουμε ακόμα πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό αυτό, αλλά επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας ότι εάν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ χρησιμοποιεί χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα απαντήσουν γρήγορα και κατάλληλα», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, Βίκτορ Κουπτσίσιν, σημείωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι οι τρομοκράτες που επιχειρούν στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Ιντλίμπ διαθέτουν σημαντικό αριθμό δηλητηριωδών ουσιών με τις οποίες γεμίζουν πυρομαχικά για χρήση σε προβοκάτσιες με στόχο να κατηγορηθεί ο συριακός Στρατός για «χημικές επιθέσεις» κατά του άμαχου πληθυσμού.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία προειδοποίησε ότι τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στη Συρία συνεχίζουν τις προετοιμασίες για προβοκάτσιες σχετικά με επιθέσεις με χημικά όπλα.

Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η τρομοκρατική ομάδα Αλ Νούσρα προετοιμαζόταν να διεξάγει μία προβοκάτσια στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, προσπαθώντας να υποδείξει τις ρωσικές αεροναυτικές δυνάμεις ως υπεύθυνες για επιθέσεις κατά αμάχων με χημικά όπλα.

Οι ένοπλοι σχεδίαζαν να κινηματογραφήσουν την υποτιθέμενη δηλητηρίαση αμάχων δίπλα σε θραύσματα ρωσικών πυρομαχικών, ώστε να μπορούν να μεταφορτώσουν το υλικό αυτό σε κοινωνικές πλατφόρμες και δυτικά μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ο ρωσικός Στρατός.

Την ίδια ώρα, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι τρομοκράτες φέρεται να έχουν αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεων στις βορειοδυτικές επαρχίες της Συρίας, και ιδίως στο Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφύλιου πολέμου από το 2011, με τις δυνάμεις της κυβέρνησης Άσαντ να αντιμάχονται πολυάριθμες αντιπολιτευόμενες ομάδες, οι οποίες στηρίζονται από κράτη της Δύσης, όπως και διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας