ΗΠΑ: Με νόμο θα απαγορευθεί η παράδοση των F-35 στην Άγκυρα!

867
ηπα
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές, σε πρωτοφανή «αγαστή σύμπνοια» μεταξύ τους, κατέθεσαν νομοσχέδιο, με το οποίο απαγορεύεται η παράδοση των μαχητικών F-35 στην Άγκυρα.

Οι τέσσερις γερουσιαστές-εισηγητές του νομοσχεδίου είναι οι Δημοκρατικοί Τζιν Σάχιν και Κρις Βαν Χόλεν μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους Τζέιμς Λάνκφορντ και Τομ Τίλις. Όλοι τους εξέφρασαν, υποκριτικά βεβαίως, την «ανησυχία» τους για τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 υπογραμμίζοντας ότι η σύμμαχός της Ουάσιγκτον στους κόλπους του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει (γιατί άραγε;;;) και τα δύο συστήματα(!!!).

«Η προοπτική η Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά αεροσκάφη και την αμερικανική τεχνολογία σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, συνιστά σοβαρό κίνδυνο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» σημειώνει η Σάχιν.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και πρόθυμος εταίρος στην αντιμετώπιση μιας σειράς προτεραιοτήτων των ΗΠΑ σε επίπεδο εθνικής ασφαλείας» αναφέρει ο Λάνκφορντ.

«Είναι ανησυχητικό που η Τουρκία επιδιώκει στενή αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, η απολυταρχική (!!!) ηγεσία της οποίας προσπαθεί να υπονομεύσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αδιαλείπτως», συνέχισε ο ίδιος, εκφράζοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τον τρόμο που έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ και στον πυρήνα του ΝΑΤΟ η απόφαση της Τουρκίας να πορευθεί σχετικά αυτόνομα σε ό,τι αφορά την προμήθεια εξοπλιστικών συστημάτων. Κάτι που, σε αντίθεση με την Τουρκία, δεν πράττει αντίστοιχα η εξωνημένη νεομνημονιακή ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ + προθύμων, έχοντας προσδεθεί υποτακτικά και κατά τον χειρότερο, για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, τρόπο στο αμερικανο-νατοϊκό και ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό «άρμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας