ΗΠΑ:Αθώωσαν τον λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ

656
πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επέμβασης που καταγράφηκε σε βίντεο κινητού τηλεφώνου, ο αστυνομικός πυροβόλησε στην πλάτη τον Μπλέικ επτά φορές από κοντινή απόσταση καθώς ο Αφροαμερικανός άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του.

Οι εισαγγελικές αρχές αθώωσαν σήμερα λευκό αστυνομικό για τον πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Ουισκόνσιν στις 23 Αυγούστου, περιστατικό που πυροδότησε θανατηφόρες διαδηλώσεις στους δρόμους και φυλετικές εντάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Κανένας… δεν θα διωχθεί»

Η απόφαση του εισαγγελέα της κομητείας της Κενόσα, Μάικλ Γκρέιβελι για μη απαγγελία κατηγοριών εναντίον του αστυνομικού Ρουστέν Σέσκι για τυχόν διάπραξη εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει νέες διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν σε αμερικανικές πόλεις τα τελευταία χρόνια μετά την αθώωση αστυνομικών για πυροβολισμούς μαύρων.


O Τζέικομπ Μπλέικ

«Κανένας αστυνομικός της Κενόσα δεν θα διωχθεί (…) Με βάση τα γεγονότα και τη νομοθεσία, αποφασίσαμε να μην προωθηθούν οι κατηγορίες», δήλωσε ο Γκρέιβελι σε συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επέμβασης που καταγράφηκε σε βίντεο κινητού τηλεφώνου, ο Σέσκι πυροβόλησε στην πλάτη τον Μπλέικ επτά φορές από κοντινή απόσταση καθώς ο Αφροαμερικανός άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του.

Ο 29χρονος Τζέικομπ Μπλέικ έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω.

ΗΠΑ : Αθώωσαν τον λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ

«Είχε δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Αστυνομικοί είπαν ότι βρέθηκε μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητό του και ο Γκρέιβελι απεφάνθη ότι ο Σέσκι είχε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.


Ο Σέσκι (αριστερά) πυροβολεί στην πλάτη τον Μπλέικ (δεξιά)

Ο δικηγόρος του Μπλέικ, Μπεν Κρουμ, δήλωσε ότι ο Αφροαμερικανός προσπαθούσε να σταματήσει καβγά μεταξύ δύο γυναικών όταν δέχθηκε τα πυρά μπροστά στους τρεις από τους γιους του, ηλικίας 3, 5 και 8 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας