Ζούμε το αδιανόητο…

1351
πολάκης

Στιγμιότυπο 1ο: Τι είναι Αμβρόσιος; Μητροπολίτης που μεταξύ πλήθους μισαλλόδοξων και ρατσιστικών, έχει πει και τα εξής:

«Αμβρόσιος ο ναζιστής, ο χουντικός, ο εθνικιστής, ο χρυσαυγίτης, ο ακροδεξιός, ο φασίστας (…) προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος, δηλαδή προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά, όχι συμμορίτη, όχι άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη, φασίστα ναι…».

Τι είναι Κουρουμπλής; Πρώην υπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός, λοιπόν, ο Κουρουμπλής, μαζεύει ψηφαλάκια. Πως; Βγάζοντας αγαπησιάρικες φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο. Δηλαδή με εκείνον που τα επίθετα «φασίστας», «ναζιστής», «χουντικός», «ακροδεξιός» τα εκλαμβάνει ως έχοντα «σχέση με την έννοια της πατρίδος»! Στο μεταξύ ο Τσίπρας ενόψει ευρωεκλογών – και με υποψήφιους σαν τον Κουρουμπλή – εξαγγέλλει «μέτωπο κατά της ακροδεξιάς»…

Στιγμιότυπο 2ο: Ενας υπουργός που παίρνει μίζα μπορεί να επικαλεστεί υπουργική ιδιότητα, να κάνει χρήση του διαβόητου νόμου «περί ευθύνης υπουργών» για να πέσει στα μαλακά; Ο Αθανασίου, πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ, απαντά: 

«Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε, οποιοσδήποτε υπουργός». Είναι στα καθήκοντα του υπουργού η μίζα, τον ξαναρωτούν: «Είναι στα καθήκοντα του», απαντά ορθά – κοφτά!

Μετά το σάλο ο Αθανασίου δηλώνει ότι δεν εννοούσε αυτό που του καταμαρτυρούν και ότι τέλος πάντων τοποθετήθηκε νομικά και όχι πολιτικά. Δηλαδή; Οι νομικές προσεγγίσεις επί ζητημάτων διαφθοράς δεν συνιστούν πολιτικό ζήτημα; Οι νομικές προσεγγίσεις περί ευθύνης υπουργών χωρίζονται με Σινικά τείχη από τις πολιτικές προσεγγίσεις;

Στο μεταξύ στη χώρα γίνεται χαμός με το σκάνδαλο. Αλλά ακριβώς αυτή την ώρα, της σκανδαλολογίας και της λασπομαχίας, κάποιοι έχουν το θράσος να θέτουν θέμα παραγραφής (!) του αδικήματος της δωροδοκίας, εφόσον αυτή υπήρξε.

Συγγνώμη, αλλά αυτά δεν είναι «κανονικά» πράγματα. Για την ακρίβεια: Αν τα πράγματα ήταν κανονικά, τότε όλα αυτά θα θεωρούνταν αδιανόητα.

Πηγή: Εφημερίδα Real News (14/4/2019)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας