Ζητούν την ψήφο του λαού, αλλά εκπροσωπούν άλλους

1494
Ανάγκη

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Όπως επίσης δεν είναι Τίμερμανς ή Βέμπερ. Κανένας από τους συντηρητικούς πόλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού, ούτε και στα προβλήματα των Ευρωπαϊκών λαών.

Το ισχυρό διακύβευμα για τον λαό είναι αν θα μπορέσουν να ενισχυθούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς, για να μπορέσει να διαμορφωθεί μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική αμφισβήτηση, ένας ανατρεπτικός συσχετισμός δυνάμεων, ισχυρά κινήματα αντίστασης απέναντι στον ευρωμονόδρομο, ανατροπής της λιτότητας για να ξαναπάρει ο λαός μας τη ζωή του στα χέρια του.

Οι δύο κύριοι μνημονιακοί πόλοι,  καλλιεργούν με δόλο και μεθοδευμένα, την απάτη και το μύθο, ότι μπορεί να υπάρξει λύση μέσα στην ΕΕ και την ευρωζώνη και επισείουν ο καθένας τη δική του μνημονιακή επιλογή, ως σωτηρία τάχα για τον ελληνικό λαό. Αποκρύπτουν ότι τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, η κοινωνική λεηλασία που ζει στο πετσί του ο ελληνικός λαός είναι αποτέλεσμα των δικών τους υπογραφών. Αρχικά της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά δεκανίκια τους και από τον Αύγουστο του 2015 του Σύριζα με την συνυπογραφή όλων των δουλικών κομμάτων κοινά και αδιαίρετα.

Ο Τσίπρας, που ξεγέλασε τον ελληνικό λαό, μετατρέποντας το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα υποτελές δικό του ΝΑΙ, παραμυθιάζει και εξαπατά συνεχώς τον ελληνικό λαό για να διατηρεί την κυβερνητική εξουσία αντί του ομογάλακτου του στα μνημόνια Κ. Μητσοτάκη.  Αν και ξεδιάντροπα και με πολιτική αναλγησία υποχώρησε σε όλες τις αξιώσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών ελίτ, στην παρούσα τετραετία της λεηλασίας των πολλών, της περικοπής των συντάξεων, την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, της εφαρμογής των αιματηρών υπερπλεονασμάτων που γονάτισαν τον ελληνικό λαό, εμφανίζεται σήμερα και κάνει τον κουβαρντά δίνοντας ψίχουλα για να τα πάρει κι αυτά πίσω αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ο Τσίπρας εμφανίζεται λοιπόν ως δήθεν εκπρόσωπος και προστάτης των πολλών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, αλλά ήδη και από τον Αύγουστο του 2015 έως σήμερα είναι ο εμφανής και πρόθυμος εκπρόσωπος της ολιγαρχίας, των ελίτ και των δανειστών. Ο Μητσοτάκης, που εκπροσωπεί την παραδοσιακή παράταξη της συντήρησης αναζητά να είναι αυτός ο εκλεκτός της ολιγαρχίας. Ζητούν την ψήφο του λαού, αλλά εκπροσωπούν άλλους. Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα: Ποιος θα έχει την κυβερνητική εξουσία, για να εκπροσωπήσει με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ σε βάρος του Ελληνικού λαού. Μάλιστα ο Τσίπρας, την ώρα που ανακοίνωνε τα ψίχουλα –παροχές ενόψει εκλογών, φρόντιζε να δώσει ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο (πέραν των ήδη μειώσεων των φόρων τους από 29%  σε 25% και των μερισμάτων από το 15% στο 10%, της κρατικής επιδότησης στο 50% των εργοδοτικών εισφορών κλπ) με θέσπιση υπεραποσβέσεων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο την ώρα που ο λαός φορολογείται με τεκμαρτά εισοδήματα!

Και επειδή ο καυγάς τους είναι σικέ, το τελευταίο τριήμερο επιδόθηκαν σε μια απολίτικη αντιπαράθεση, στη βουλή, επιχειρώντας, να δημιουργήσουν ένα σκηνικό πόλωσης, για να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις  στα ψευτοδιλήμματα τους.

Είναι γνωστό ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ικανοποιώντας τις πιο σκληρές απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Από την άλλη, είναι αποδεδειγμένο ότι ο Σύριζα δεν θα αποκλίνει από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως ρητά δεσμεύτηκε ο Τσίπρας και την ημέρα ανακοίνωσης των «παροχών». Επομένως το σλόγκαν ήρθε η ώρα των πολλών που χρησιμοποίησε ο Τσίπρας, είναι άλλη μια απάτη για να κλέψει τη λαϊκή ψήφο.  Η πολιτική σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και η συναίνεση τους στις αντιλαϊκές  επιλογές είναι ξεκάθαρη.  Καλούν το λαό να τους ψηφίσει, αλλά εκπροσωπούν άλλους: το κεφάλαιο και την ολιγαρχία!

Ήρθε η ώρα ο λαός να ανατρέψει την απάτη τους και τα παιχνίδια που παίζουν στην πλάτη του.

*Ο Θανάσης Σκούμας είναι δικηγόρος, πρώην βουλευτής Βοιωτίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας