Ε.Τατάρ-Ρ.Ερντογάν: Βλέπουν “κοινό μέλλον”Τουρκίας-Κατεχομένων-Προωθούν σχέδια διχοτόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας!

1036
ερντογάν

Τίποτα δεν σταματάει τον Ρ. Ερντογάν. Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει να απλώνεται παντού, σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες και σε όλα τα μήκη και πλάτη, όπου υπάρχουν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, τους οποίους, συνήθως, ο Τούρκος πρόεδρος τους βαφτίζει “τουρκικούς” πληθυσμούς.

Μάλιστα ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ερσίν Τατάρ, στα νέα καθήκοντα που του ανέθεσαν ο τουρκοκυπριακός λαός και οι έποικοι, ως πρόεδρο των κατεχόμενων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή.

Εδώ να σημειώσουμε ότι για τον νέο ηγέτη του ψευδοκράτους, εκκρεμούσε βρετανικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο, όμως, για λόγους δημοσίου συμφέροντος αποσύρθηκε!

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι βλέπει “κοινό μέλλον” της χώρας του με τα κατεχόμενα, με  αφορμή τη νέα εκλεγμένη κυβέρνηση του ψευδοκράτους . Οι δηλώσεις του είναι στο ίδιο μήκος κύματος με του νέου ηγέτη της κατεχόμενης Κύπρου, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει πάσει θυσία να συνεχιστεί το καθεστώς των τουρκικών εγγυήσεων και ότι, πλέον, θεωρεί παρωχημένη τη λύση ομοσπονδιοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο Ε. Τατάρ είπε: “…Έχουμε ξεπεράσει πια την συμφωνία για ομοσπονδία. Κάναμε τα πάντα για αυτή. Εμείς από τώρα και στο εξής, επιθυμούμε μια συμφωνία στην βάση της κυριαρχίας…».

Συγκεκριμένα, ο νέος εκλεγμένος “ηγέτης” της κατεχόμενης Κύπρου ζητάει να γίνει η “φωνή” του τουρκοκυπριακού λαού και ζήτησε από Ερντογάν να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια του, προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της “ΤΔΒΚ” στη διεθνή κοινότητα.

Και ο κ. Ερντογάν, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Τουρκία θα σταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και ότι δεν αποποιείται τις ευθύνες της, ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, για άλλη μια φορά, σε όσους αποπειραθούν να εγκλωβίσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο ότι θα βλέπουν, σύντομα, εφιάλτες, ενώ θα κοπούν τα χέρια “όσων χτυπούν την σημαία, τις αξίες και την πατρίδα”.

Και όλα αυτά ενώ το Oruc Reis “οργώνει” τη μη οριοθετημένη, με αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελόριζου και ταυτόχρονα θαλάσσια ζώνη ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας.

Και αυτή η κρίση είναι που εγείρει ερωτηματικά όσον αφορά την στρατηγική της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας με την διπλωματική “αντεπίθεση” να εξελίσσεται πάντα εντός της δυτικής επικράτειας.

Και το ερώτημα είναι: θα διατηρηθεί το χερσαίο-θαλάσσιο ελληνικό status quo στο Αιγαίο;…

Τι κάνει η Γαλάζια Πατρίδα στο Αιγαίο;

Με αμείωτους ρυθμούς οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και επεκτείνονται …

Ο Ρ. Ερντογάν, με φόντο το 2023 και την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του κοσμικού τουρκικού κράτους του Κ. Ατατούρκ με τη συνθήκη της Λωζάννης και με στόχο την ανάδυση της νέας, μεγάλης, “Γαλάζιας” Τουρκίας,  κλιμακώνει κατακόρυφα την αιγαιακή ένταση.

Με την ανακοίνωση νέων ελληνικών ασκήσεων, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση  ΑΝΤΙ NAVTEX επικαλούμενη το καθεστώς αποστρατικοποίησης για Λήμνο-Αη Στράτη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Η στρατιωτική-αμυντική θωράκιση των νησιών ελλοχεύει κινδύνους ελληνικής επίθεσης(!) και άρα έντονης ανασφάλειας (!) στα τουρκικά παράλια και ηπειρωτικά εδάφη της χώρας, όπως υποστηρίζει η τουρκική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το Oruc Reis, το βράδυ, έφτασε στα 9 ν.μ από τις ακτές του Καστελόριζου.

Με τη λήξη των εργασιών  της Συνόδου Κορυφής που έλαβαν χώρα 1-2 Οκτωβρίου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε απευθύνει προειδοποίηση: “η απειλητική γλώσσα δεν μπορεί να επιδράσει στην Τουρκία“.

Μάλιστα, ταυτόχρονα με τα “διαγγέλματα“-ντιρεκτίβες για το πως πρέπει να κινηθεί η ελληνική διπλωματία, για την εκκίνηση διαλόγου εφ’ όλης της ύλης, το τουρκικό ΥΠΕΞ, την ίδια στιγμή, σε δήλωσή του τόνιζε:

«…Αντί για την προώθηση του διαλόγου του συμβιβασμού και της άνευ όρων θετικής ατζέντας, η συνέχιση της ρητορικής των κυρώσεων από την ΕΕ, δείχνει πόσο μακριά από την ειλικρίνεια και πόσο μη εποικοδομητικός είναι ο στόχος και η γλώσσα που χρησιμοποιούν…».

Άνευ όρων θετική ατζέντα, λοιπόν, ζητά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μόνο η Ρωσία μπορεί να αναχαιτίσει την τουρκική επιθετικότητα και τις επερχόμενες αλλαγές συνόρων σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες- αλλά και στη γη και την θάλασσα του Ελληνισμού- που έχουν μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Ευρωπαίος μεσολαβητής, Michel Barnier, υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις Ε.Ε-Βρετανίας  για το Brexit, απευθύνει έκκληση στην Βρετανία για την επίτευξη Συμφωνίας. Το Λονδίνο αρνείται την συνέχιση διαπραγματεύσεων, έως ότου πειστεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δείξουν διαλλακτικότητα!

Στη Λιβύη, στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Φ. Σάρατζ (GNA) επισκέπτονται την Άγκυρα για να λάβουν εντολές για τη συνέχιση των ενδο-λυβικών διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, ο ΥΠΑΜ Τουρκίας, X. Ακάρ, υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον Αντιστράτηγο Muhammad Ali Al-Haddad.

Την ίδια στιγμή, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ahmed Al Mismari, δήλωσε πανέτοιμος να υπερασπιστεί την Σύρτη και την Al Jufra από οποιαδήποτε επίθεση τρομοκρατών μισθοφόρων, προειδοποιώντας τον Φ. Μπασάγκα-Φ. Σάρατζ να σεβαστούν την εκεχειρία και την ανάγκη συνέχισης του πολιτικού διαλόγου.

Στη Συρία, ο συριακός στρατός σημειώνει απανωτές νίκες στον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών – ανταρτών (FSA  κ.α) υποστηριζόμενων από την Τουρκία.

Στόχος: Η ολική απελευθέρωση τους συριακού εδάφους από οποιαδήποτε εχθρική δύναμη.

Στο Artsakh, ο αρμενικός λαός τρέχει να καταταγεί  στο στρατό, πρόσφατα δημιουργήθηκε ταξιαρχία από γυναίκες-εθελόντριες, για να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου την γη του.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε;…

Να συνεχίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι ή να ορθώσουμε το ανάστημα μας;…

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας