Εφημερίδα Χριστιανική: Παιδιά ελπίδα μέλλοντος, θύματα του σύγχρονου Ηρώδη

1507
χριστιανική

Σε πολύ λίγες μέρες οι Χριστιανοί της Δύσης θα γιορτάσουμε την Γέννηση του Θεανθρώπου. Το μεγάλο αυτό και ακατανόητο θαύμα της Θείας Γέννησης , απαρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, έγινε από την αμέτρητη αγάπη του Θεού, που ήθελε να σώσει την κορωνίδα της δημιουργίας Του, τον άνθρωπο. Μήνυμα ελευθερίας για τον καταπιεσμένο άνθρωπο από την αμαρτία και την εκμετάλλευση , την βασανιστική πορεία του, με άγνωστη ημερομηνία λήξης της ζωής του, μέχρι τον θάνατο .

Σήμερα μερικές χιλιάδες χρόνια μετά το μεγάλο αυτό γεγονός, μοιάζει σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει στις κοινωνίες των ανθρώπων κι ειδικά στη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά.. Καμιά συστηματική απόφαση για μια έστω ελάχιστη ελπίδα φροντίδας και προστασίας των παιδιών.

Ο «πολιτισμός» της απληστίας και του κέρδους δεν αφήνει χώρο  για τα παιδιά, για τα δικαιώματά τους, για το μεγάλωμά τους μέσα στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Πρόσβαση σε παιδεία, σε στέγη και παροχές υγείας είναι ανύπαρκτες στα περισσότερα μέρη του Πλανήτη. Για τους περισσότερους ανθρώπους της δυτικής κοινωνίας τα παιδιά είναι  μπελάς, ένα εργαλείο φτηνής εργασίας, ιδιαίτερα όταν η δυτική εξωτερική ανάθεση της παραγωγής  βρίσκεται στα χέρια των φτωχών χωρών της Ασίας, της κεντρικής Αφρικής, τόσο φτωχών ανθρώπων, που δεν μπορούν ν’ αντισταθούν και στη σκληρότερη βία. Το δυτικό κοινωνικό σύστημα σφαγιάζει τα παιδιά με πείνα, με βόμβες, με ασθένειες, με αεροσκάφη, με κατάχρηση.

Παράπλευρες απώλειες; Αμφιβάλλω. Τα παιδιά θα μπορούσαν να προστατευθούν ακόμα και σε παράνομους πολέμους. Αλλά με το να εξαλείφεις τον παιδικό πληθυσμό με θάνατο και φτώχεια, ολόκληρες γενιές σε κράτη, όπου οι δυτικοί δημιουργούν αυτή την άθλια κατάσταση, έχει την εξής ερμηνεία:

Θέλουν να ξαναχτίσουν τα κράτη αυτά χωρίς παρουσία μορφωμένων παιδιών, ώριμων ενηλίκων, που θ’ αντιστέκονται στους δυνάστες τους, ενάντια σ’ αυτούς που κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, τα χωριά τους, τις πόλεις τους, τα σχολεία  τους, τα νοσοκομεία τους, το πόσιμο νερό τους, τα’ αφήνουν στο έλεος της χολέρας και των άλλων ασθενειών από έλλειψη υγιεινής και καθαριότητας. Το ενδιαφέρον της αυτοκρατορίας και των συμμάχων- μαριονέτες  της, στις  καταστροφές και τα εγκλήματα είναι φανερό σ’ όλες τις εστίες πολέμου.

Κοιτάξτε τη Συρία! Το δηλητηριώδες αέριο κατευθύνθηκε επάνω στα παιδιά που δηλητηριάστηκαν και  σκοτώθηκαν από τις δυτικές δυνάμεις. Θυσιάστηκαν τα παιδιά- ένα τεράστιο έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα. Τα ίδια και στη Υεμένη. ΗΠΑ, Ευρώπη , Σ. Αραβία και πρόσφατα η Γερμανία έχουν σκοτώσει με βόμβες , με πείνα , χολέρα, μολυσμένο νερό, ανύπαρκτη υγιεινή,  εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Πόλεμοι απληστίας για φυσικές πηγές, για γεωπολιτικό έλεγχο, ένας δρόμος χωρίς τέλος γι’ απόλυτη δύναμη και κυριαρχία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 300 εκατομμύρια παιδιά σ ‘όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο. Σίγουρα ο αριθμός είναι διπλάσιος και μεγαλύτερος περιλαμβάνοντας εκείνα που σποραδικά παρακολουθούν σχολείο. Πολλά πωλούνται σαν δούλοι, άλλα φυλακίζονται για ιατρικά πειράματα, άλλα για όργια μιας διεφθαρμένης κοινωνίας ανθρωποειδών , άλλα για τα τρυφερά τους όργανα που πωλούνται από μαφιόζικους τύπους οργανισμών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το μεγάλο στρατόπεδο της Γάζας προσφέρει άφθονο υλικό με παιδιά κάθε ηλικίας.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 60% των παιδιών στη Γάζα ακρωτηριάζεται σαν αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ ενάντια στη Παλαιστίνη. Κι όλοι μας κοιτάμε , ακούμε και δεν τολμάμε ν’ αντισταθούμε και να εναντιωθούμε σε τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Στην Αγγλία 1 στα 4 παιδιά  ζει τη φτώχεια. Στις ΗΠΑ 60 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν για ύπνο κάθε βράδυ πεινασμένα. Στα σύνορα  με το Μεξικό παιδιά με τις μητέρες τους σημαδεύτηκαν από αστυνομικές και  στρατιωτικές δυνάμεις να τους εμποδίσουν να μπουν στην « αγία γη» του Τραμπ   .

Χριστούγεννα 2018 οι δρόμοι και τα σποραδικά ανοιχτά καταστήματα της περιφέρειας και κάποιων σημείων του κέντρου με τα φωτάκια και τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις τονίζουν το κλίμα για συμμετοχή όλων μας στην εορτή της Γέννας του Χριστού μας και τη συμμετοχή και χαρά των παιδιών της χειμαζόμενης Ελλάδας, που κάποιοι ακόμα δακρύζουν με τη χαρά και το γέλιο τους. Όλοι για ένα προορισμό ν’ αφήσουμε στην ταπεινή φάτνη του Βασιλέα των βασιλευόντων και Κυρίου των κυριευόντων τις αμαρτίες μας , τις αστοχίες μας, την αδιαφορία μας και την υποκρισία μας.

Μια προσευχή, μια ευχή, μια απόφαση να σταματήσει κάποτε η εμφανής , αναιδής και προκλητική σφαγή των παιδιών από το σύγχρονο Ηρώδη με τα πολλά πρόσωπα όλων συνυπεύθυνων ιθυνόντων τούτης της γης.

ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

*Πηγή: Εφημερίδα Χριστιανική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας