«Ετοιμάζουν στημένα βίντεο εναντίον μας Ουκρανοί και Δυτικοί» λένε οι ρωσόφωνοι

768
Ετοιμάζουν στημένα βίντεο εναντίον μας

Στο Ντόνμπας πληροφορίες αναφέρουν για προετοιμασία από το Κίεβο μιας εκστρατείας ενημέρωσης κατά των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών και της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR), Γιαν Λέστσενκο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Κίεβο προετοιμάζει μια εκστρατεία προπαγάνδας για να κατηγορήσει το LPR, το DPR και τη Ρωσία για επιθετικότητα.

«Η υπηρεσία πληροφοριών μας μπόρεσε να λάβει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες με την υποστήριξη των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών μιας ειδικής εκστρατείας πληροφοριών, με την κωδική ονομασία Crushing Sword (“Crushing Sword”). 

Ο σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να παραπλανήσει την παγκόσμια κοινότητα και να κατηγορήσει τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς και τη Ρωσική Ομοσπονδία για επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», γράφει το TASS αναφερόμενο στο κανάλι Telegram της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, σχεδιάζεται να προβληθούν βίντεο και άλλα είδη ενημερωτικού αντίκτυπου, ανέφερε το Λουχάνσκ.

«Στο πρώτο στάδιο της εκστρατείας ενημέρωσης με την έναρξη της επιθετικότητας από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στον τηλεοπτικό αέρα προπαρασκευασμένα στημένα βίντεο σχετικά με την υποτιθέμενη έναρξη εχθροπραξιών κατά της Ουκρανίας από τις λαϊκές δημοκρατίες και τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Leshchenko.

Οι αρχές του Κιέβου σχεδιάζουν να γυρίσουν ένα στημένο βίντεο για τους κατοίκους του Ντονμπάς, οι οποίοι ζητούν «να τους απελευθερώσουν από τη ρωσική καταπίεση», ανέφερε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR.

«Σχεδιάζεται να κυκλοφορήσουν στημένα βίντεο στην τηλεόραση, στα οποία ειδικά εκπαιδευμένοι πολίτες, για λογαριασμό αμάχων, θα μιλούν για τη «φρίκη του πολέμου» και θα ζητούν «να τους απελευθερώσουν από τη ρωσική καταπίεση », ενημέρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.

Ο Leshchenko είναι πεπεισμένος ότι η εκστρατεία έχει στόχο να δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για τη Ρωσία και να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι νόμιμες και στοχεύουν στην απελευθέρωση του Donbass από τους τρομοκράτες.

«Οι Ουκρανοί προπαγανδιστές σκοπεύουν να επιδείξουν τις επιτυχίες του ουκρανικού στρατού στη δήθεν επιτυχή απόκρουση της φανταστικής επιθετικότητας των λαϊκών δημοκρατιών, καθώς και στη διεξαγωγή επίθεσης κατά του Ντονμπάς. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, η διεθνής κοινότητα και ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα πρέπει να πειστούν για τη νομιμότητα των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που φέρεται να απελευθερώνουν το Donbass από τους τρομοκράτες. Ο θάνατος αμάχων στις λαϊκές δημοκρατίες θα παρουσιαστεί ως καταστροφή τρομοκρατών », ανέφερε σε δήλωσή του.

Νωρίτερα, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR ανέφερε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται για εχθροπραξίες στο Ντονμπάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας