Ερντογάν: Τουρκία σίγουρα θα ενταχθεί στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη

632
Τουρκία σίγουρα θα ενταχθεί στις 10

Ιδιαίτερα.. αισιόδοξος για την πορεία της τουρκικής οικονομίας εμφανίστηκε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει το Αnadolu, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κομματικής ομιλίας του για το ΑΚΡ στο Εσκίσεχιρ, ανέφερε τη βεβαιότητα ότι η τουρκική οικονομία θα απογειωθεί. “Είναι σίγουρο ότι θα πιάσουμε τον στόχο μας και θα γίνουμε μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Κυνηγάμε αυτό τον στόχο χωρίς να κάνουμε καμία διακοπή στις προσπάθειες μας”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “διεξάγουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό για να διασφαλίσουμε ότι η τουρκική οικονομία εδράζεται στους σταθερούς πυλώνες των επενδύσεων, της παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης”.

Ο κ. Ερντογάν δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο πρόσφατο ταξίδι του σε τρεις αφρικανικές χώρες, τονίζοντας ότι αυξήθηκε το αποτύπωμα της τουρκικής επιρροής. “Σήμερα ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μας με αφρικανικές χώρες ξεπερνά τα 25 δισ. δολάρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 11.000 φοιτητές αφρικανικής καταγωγής έχουν αποφοιτήσει από τουρκικά πανεπιστήμια και πλέον λειτουργούν εθελοντικά ως απεσταλμένοι της Τουρκίας στις χώρες τους.

Την ίδια ώρα η λίρα βρίσκεται σε “τρικυμία”

Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να εξέφρασε τα μεγαλεπήβολα και φιλόδοξα σχέδια του, όμως η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία είναι εντελώς διαφορετική. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, για την “κατρακύλα” της τουρκικής λίρας, μετά από μια ακόμη παρέμβαση του Τούρκου προέδρου στα τεκταινόμενα της τουρκικής κεντρικής τράπεζας.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Neue Zürcher Zeitung, οι χειρισμοί του στην νομισματική πολιτική της χώρας υποδεικνύουν τον Ταγίπ Ερνοτγάν ως τον υπεύθυνο για την πυροδότηση του πληθωρισμού στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας