Ερντογάν προς Τουρκοκύπριους-εποίκους στην Αμμόχωστο: Αυτή η γη είναι δική σας

1173
αμμόχωστο

Τα τρία ερευνητικά σεισμογραφικά πλοία Oruc Reis, Γιαβούζ, Μπαρμπαρός,  με την συνοδεία πολεμικών πλοίων, είναι το τουρκικό δόρυ που θα τρυπήσει, με τη γνωστή, πια, διαδικασία πόντισης καλωδίων, την αιγαιακή και μεσογειακή θάλασσα. Επιβολή τετελεσμένων, τουρκικοί, “γάλαζιας πατρίδας”, τίτλοι ιδιοκτησίας στις ελληνικές-κυπριακές θάλασσες.

Ο κ. Ερντογάν ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, της έκανε το “χατίρι” και απέσυρε, προσωρινά, το Oruc Reis, χάριν του κλίματος της ευρω-τουρκικής προσέγγισης καθώς η Τουρκία είναι σημαντικός “εταίρος” αλλά και της άμεσης έναρξης ελληνοτουρκικού “διαλόγου”.

Με την λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Oruc Reis αναχώρησε από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση νοτιοανατολικά της Κρήτης όπως βλέπετε και στη φωτογραφία από το marinetraffic.com.

Νωρίτερα, προηγούμενο στίγμα του ερευνητικού πλοίου το εντόπιζε νότια του Καστελόριζου σε 35 μίλια απόσταση εντός, προφανώς της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μην ξεχνάμε ότι επί γερμανικής προεδρίας, η Α. Μέρκελ επιδιώκει  να μην υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας (προς το παρόν με τις ευλογίες των ΗΠΑ) και επιπρόσθετα να υπάρξουν “μόνιμες” λύσεις μέσω “διαλόγου“, όπου διακυβεύονται τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας όπως και της Κύπρου. Δηλαδή επιβολή, ως “μόνιμων” λύσεων, των τουρκικών τετελεσμένων ενδεδυμένων με τον ευρω-ΝΑΤΟϊκό  μανδύα μεσολάβησης!

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι το Oruc Reis συνέχισε τις έρευνες του σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατηγορεί την Ελλάδα για αθέτηση  των δεσμεύσεων της, ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών(!), ενώ τα τρία γεωτρύπανα με τον τουρκικό στόλο παραβιάζουν ελληνικές θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας.

Κυρώσεις , όμως, της Ευρώπης, με γερμανικό “τιμόνι”, ενόψει της νέας τουρκικής προκλητικότητας δεν προβλέπονται εναντίον της Τουρκίας, σύμμαχου της Α. Μέρκελ.

Ενόψει τις διήμερης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ξεκινάει αύριο, Πέμπτη, αν και αναμένονται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής να συζητηθούν την επόμενη μέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει αύριο την τουρκική προκλητικότητα όπως και το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων, ματαίως, ενόψει της σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές, δεν διαφαίνεται η πιθανότητα συναίνεσης στην επιβολή κυρώσεων, ούτε καν αυστηρής διατύπωσης στο κείμενο συμπερασμάτων.

Προφανώς, σύμφωνα με την γερμανική διπλωματία, δεν γίνεται να επιβληθούν κυρώσεις σε κάθε μονομερή ενέργεια της Τουρκίας σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου(!), ενώ ταχύτατα δρομολογούνται οι κυρώσεις εναντίον Λευκορωσίας και Ρωσίας!

Άλλωστε ο Χαίκο Μάας όταν επισκέφθηκε χθες την Αθήνα, μετά την επίσκεψη του στην Λευκωσία για διαβουλεύσεις με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Μητσοτάκη, ότι καταλαβαίνει την οργή της Αθήνας (!) για την νέα θαλάσσια τουρκική εισβολή σε θαλάσσιες ζώνες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες αποκάλεσε αμφιλεγόμενες . Ωστόσο, τόνισε ότι η μόνη επιλογή είναι ο διάλογος!

Ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι  θα απαντήσει στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους επί τόπου, μετά την “προκλητική” στάση της χώρα μας η οποία δεν συνέβαλλε στην αποκλιμάκωση της έντασης(!).

Από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, επίσης, έστειλε και ένα “μήνυμα” στους Τουρκοκύπριους, ενώ ο ευνοούμενος του στο ψευδο-κράτος μαριονέτα της κατεχόμενης Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, επισκέφθηκε σήμερα το κόμμα Εποίκων,  το κόμμα του δολοφόνου του Τάσου Ισαάκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα πάρει περισσότερους ψήφους και στον β’ γύρο θα κερδίσει τις εκλογές. Άλλωστε, ο Τούρκος Πρόεδρος του έκανε το πολυτιμότερο δώρο την προσάρτηση της Αμμοχώστου, ενώ οι πληγές του κυπριακού Ελληνισμού ματώνουν και πάλι… Ξανά…

Ακούστε τι δήλωσε στους βουλευτές του:

“Όπως ξέρετε, η “Επιχείρηση Ειρήνης” (εννοεί τον Αττίλα) άνοιξε πρόσφατα τους δύο κύριους δρόμους και την παραλία στην περιοχή των Βαρωσίων, που ήταν κλειστή από το 1974, προς χρήση από τους Κύπριους πολίτες.

Το άνοιγμα των Βαρωσίων αποτελεί μια ιστορική καμπή για την Κύπρο.  Είναι βέβαια αυτοί που αισθάνονται “άβολα” για αυτό . Η Δύση η Ελλάδα, η Κύπρος έχουν ενοχληθεί.

Η κλειστή περιοχή των Βαρωσίων ανήκει στους Τούρκους της Βόρειας Κύπρου. θα πρέπει να γίνει γνωστό με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται εικασίες.

Μέχρι σήμερα,  πάντα παρέμενε στα χέρια αυτών που κατέλαβαν τη περιοχή (Βαρώσια).

Βέβαια οι Ελληνοκύπριοι έχουν αυτή την νοοτροπία να υποστηρίζουν ότι “τα Βαρώσια είναι δικά μας”.

Και εγώ λέω στα αδέρφια μου τους Τούρκους:

Αυτή η γη είναι δική σας θα πρέπει να προστατεύσετε αυτά τα εδάφη“.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο γνωστός εξόριστος δημοσιογράφος, Abdullah Bozkurt, ο οποίος είναι “ανεπιθύμητος” για το τουρκικό καθεστώς και  ο οποίος, πρόσφατα, δέχθηκε άγρια επίθεση από 3 άγνωστους στις 24 Σεπτεμβρίου έξω από το σπίτι του.

Στην ελεύθερη Κύπρο, οι μαθητές φωνάζουν ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην Αμμόχωστο με υψωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας 

Ο υβριδικός τουρκικός πόλεμος εναντίον του Ελληνισμού και όχι μόνο, η ξεκάθαρη απειλή αλλαγής συνόρων, όπως φαίνεται, δεν “συγκινεί” την γερμανική ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και τους ΝΑΤΟϊκούς “συμμάχους μας.

Και όμως στην Κύπρο, το Λύκειο Ελληνίδων  με το “άνοιγμα” της Αμμοχώστου, ήταν η πρώτη φωτογραφική μαρτυρία του ξεριζωμού των πολιτών της … Τα πατώματα γεμάτα ρουχισμό …

Αυτές οι εικόνες προκαλούν ρίγη συγκίνησης, θλίψης και οργής στον κυπριακό και τον ελληνικό λαό.

 Λύκειο Ελληνίδων στην Αμμόχωστο

Ένα-ένα τα σχολεία στην ελεύθερη Κύπρο, από τον Τούρκο εισβολέα, δείχνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ότι η τουρκική κατοχή δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή…

Δείτε τους μαθητές του Λύκειου Κύκκου Α, που με υψωμένες την ελληνική, κυπριακή και αρμενική σημαία βροντοφωνάζουν, “ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην Αμμόχωστο” ενώ έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας