Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία

527
Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα

Και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε κατηγορήσει τη χώρα μας ότι στηρίζει την τρομοκρατία

Για στήριξη της τρομοκρατίας κατηγορεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος πως «επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, δηλώσεις του οποίου αναπαράγουν τουρκικά ΜΜΕ, «αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες. Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε ‘αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά, και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής’».

Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος, υπάρχει κινητικότητα επί αυτού. «Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe. Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα. Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε κατηγορήσει τη χώρα μας ότι στηρίζει την τρομοκρατία, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα τον καταυλισμό του Λαυρίου τον κινητοποιεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής ομάδας PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας