Ερντογάν για θανατική ποινή:Με ενοχλεί να ταΐζουμε μια ζωή τους πραξικοπηματίες!

751
δύσης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να επιβεβαιώνει όσους θεωρούν ότι επί των ημερών του η Τουρκία έχει απομακρυνθεί -και συνεχίζει να απομακρύνεται διαρκώς- από κάθε έννοια δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

Με νέα δήλωσή του ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του υπέρ της θανατικής ποινής, λέγοντας πως αν η Βουλή λάβει σχετική απόφαση ο ίδιος θα την επικυρώσει, με το «επιχείρημα» πως τον πειράζει «το κράτος να ταΐζει τους φυλακισμένους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου 2016».

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Ερεγλί, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Κάναμε λάθος όταν καταργήσαμε την θανατική ποινή. Γιατί; Την νύχτα της 15ης Ιουλίου  σκοτώθηκαν 251 συμπολίτες μας. Ακόμη και αν περάσουν την ζωή τους στη φυλακή, με πειράζει το γεγονός ότι πρέπει να τους ταΐζουμε. Εάν σε σχέση με αυτό η Βουλή μας λάβει τέτοια απόφαση (σ.σ. να επαναφέρει την θανατική ποινή), τότε θα την επικυρώσω».

Παρόμοιες δηλώσεις για την επαναφορά της θανατικής ποινής ο Τούρκος πρόεδρος είχε κάνει και τον Αύγουστο του 2018, λέγοντας τότε ότι «η χώρα αντιμετωπίζει με ευαισθησία το θέμα αυτό» και, αν η Βουλή ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, ο ίδιος θα τον επικυρώσει.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής. Ωστόσο, φαίνεται πως τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σίσι της Αιγύπτου επειδή υιοθετεί την θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντας την εφαρμογή της «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»! Μάλιστα είχε προσθέσει ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε επαφές με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμνπτέλ Φατάχ αλ Σίσι μέχρι «η χώρα να ανακοινώσει γενική αμνηστία».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, στις 15 Μαρτίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιδιώξει την έκδοσή του στην Τουρκία (!)

«Αν η Νέα Ζηλανδία δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε θα το κάνουμε εμείς. Στην περίπτωση αυτή θα κάνω διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση αυτής της χώρας. Ο τρομοκράτης πρέπει να τιμωρηθεί με τον πιο αυστηρό τρόπο», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας