Ερντογάν-Αλίγιεφ: Παραβίασαν την εκεχειρία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μισή ώρα μετά την έναρξη ισχύος!

1003
ερντογάν

Η συνήθης τακτική των τουρκικών αρχών και τώρα και των συμμάχων τους Αζέρων.

Ολιγόωρη-ολιγοήμερη εκεχειρία στα πολεμικά μέτωπα συγκρούσεων εντός της εδαφικής επικράτειας κυρίαρχων, ανεξάρτητων κρατών, με στόχο την ανασύνταξη δυνάμεων και στη συνέχεια να προωθηθούν εδαφικά στις θέσεις του “εχθρού“.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις Αζέρων-Τούρκων παραβίασαν την εκεχειρία που είχε κηρυχθεί στις 12. μ.μ και αποσκοπούσε στην μεταφορά σορών και στην ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ Αρμενίας, υπήρχε η πρόθεση, εφόσον οι Αζέροι τηρούσαν την κατάπαυση πυρός, δημιουργίας χερσαίου διαδρόμου εντός του στρατιωτικού μετώπου για να μετακινηθούν στρατιωτικές μονάδες Αζέρων που είχαν περικυκλωθεί από τους Αρμένιους μαχητές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν , οι αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν αρμενικό αεροσκάφος SU-25, μισή ώρα μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, που “προσπαθούσε“(!) με αεροπορικές επιθέσεις να πλήξει στρατιωτικές θέσεις του Αζερμπαϊτζάν στη πόλη Jabrayil!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Ερντογάν-Αλίγιεφ έχουν σαν στόχο να καταλάβουν επιχειρησιακά όσα περισσότερα εδάφη μπορούν από την Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, πριν και αν καθίσουν, τελικά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Shushan Stepanyan, δήλωσε ότι ο τουρκικός-αζέρικος στρατός, προφανώς με την συνδρομή δυνάμεων μισθοφόρων-τζιχαντιστών που έχουν μεταφερθεί από τη Συρία και τη Λιβύη, προσπαθούν να προωθηθούν βόρεια στο μέτωπο συγκρούσεων.

Τόνισε ότι “παρά την ανακοίνωση εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών, οι ένοπλες αερικές στρατιωτικές δυνάμεις για άλλη μια φορά παραβίασαν την συμφωνία εκεχειρίας“.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρμενικός στρατός που δείχνει την τοποθεσία και την χρονικής στιγμή παραβίασης της εκεχειρίας:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1073306636463042

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας