Εργασιακός μεσαίωνας: Μερική-εκ περιτροπής απασχόληση και μισθοί των 300 ευρώ

1258
τριετιών

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα επικοινωνιακό σόου με την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού – από τον Φεβρουάριο, καταγράφεται μια πρωτοφανής εκτόξευση της φθηνής πλήρους απασχόλησης και της γενικευμένης εργασιακής ευελιξίας στον ιδιωτικό τομέα.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η δήθεν μείωση της ανεργίας έρχεται με μισθούς 317 ευρώ για έναν στους τρεις και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Από τις 100 νέες θέσεις, οι 54 είναι θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, ύψους 300 ευρώ τον μήνα.

Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τον περασμένο Νοέμβριο δείχνουν ότι:

Χάθηκαν 33.249 θέσεις εργασίας, πλέον των 120.097 θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο του 2018. Η χώρα μας παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση των ποσοστών ανεργίας στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημά της περί βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης.

– Η μερική απασχόληση εκτοξεύτηκε στο εκρηκτικό ποσοστό για χώρα της ΕΕ του 57,4%.

– Από το 1,5 εκατ. εργαζομένους οι 422.000 αμείβονται με μισθούς κάτω των 500 ευρώ.

Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιγαντώνεται η γενιά των φτωχών εργαζομένων με μισθό 317 ευρώ (καθαρά), δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας