Εργαζόμενοι στις Περιφέρειες: Στα χιόνια, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και απλήρωτοι

1284
κακοκαιρία

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες δίνουν αυτές τις μέρες τη μάχη των αποχιονισμών, χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και χωρίς να πληρώνονται, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), μιας και καρκινοβατεί η ρύθμιση για τη χορήγησή τους, ενώ δεν προβλέπεται να πληρωθούν υπερωρίες, οδοιπορικά, νυχτερινά, Κυριακές και εξαιρέσιμα, καθώς δεν έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες απαραίτητες διαδικασίες. Παράλληλα δεν βγαίνουν από τις Περιφερειακές Αρχές αποφάσεις υπέρβασης του προκαθορισμένου ορίου υπερωριών, υπερωρίες που το ανώτατο εξαμηνιαίο όριο ξεπερνιέται από τους πρώτους κιόλας μήνες.

«Η κατάσταση αυτή πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Κάθε χρόνο καταγγέλλουμε αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν “ιδρώνει το αυτί κανενός”, ούτε κυβέρνησης, ούτε Περιφερειαρχών», σημειώνει η ΟΣΥΑΠΕ και απαιτεί Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλες τις αποζημιώσεις για όλους τους χειριστές και τους εργαζόμενους, που δουλεύουν για τους αποχιονισμούς, τις πλημμύρες και που γενικότερα αντιμετωπίζουν κρίσιμες ανάγκες, σημαντικές και ζωτικές, για τη λειτουργία πόλεων και χωριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας