Εργαζόμενοι νοσοκομείων: Πορεία στο υπουργείο και απόρριψη των αιτημάτων τους

1138
νοσοκομείων

Με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μάη 2019, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στις μονάδες πρόνοιας διεκδίκησαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Οι εργαζόμενοι αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυκλινική και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Πάνο Παπαδόπουλο, διευθυντή του γραφείου τύπου του υπουργού Υγείας, στον οποίο έθεσε τα αιτήματά τους, με βασικότερα την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες πρόνοιας. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι ελαστικά εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στις μονάδες πρόνοιας, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 15.000 και αναλογούν στο 20% του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επέμεινε στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κυρίως στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων. Τόνισε ότι το 70% των εργολάβων έχει φύγει από τα νοσοκομεία, παρουσιάζοντας ως πανάκεια το μοντέλο των ατομικών συμβάσεων με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Σχετικά με το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» από το οποίο πρόκειται να απολυθούν 50 από τους 70 εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους από τον ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας