Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κοινή δράση στο Αιγαίο για υγεία-προσφυγικό

837
σάμου

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και γενικότερα όλους τους φορείς της Υγείας των νησιών του Αιγαίου σε κοινή μέρα δράσης για όλο το Αιγαίο, στις 15 Οκτωβρίου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στη Σάμο, αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της δημόσιας Υγείας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση – κάλεσμα ο Σύλλογος: «Εκτιμούμε πως τα δύο αυτά ζητήματα απασχολούν το λαό των νησιών μας και χρίζουν άμεση επίλυση. Όλοι μαζί πρέπει να απαιτήσουμε το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Να απαιτήσουμε τη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας των νησιών μας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και του ΕΚΑΒ.

– Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας.

– Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας από το κράτος, που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

– Για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, να απαιτήσουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά μας προσφύγων και μεταναστών, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κολαστήριο(HotSpot), ούτε στη Σάμο, ούτε σε άλλα νησιά, να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και την απαραίτητη υγειονομική τους κάλυψη, να μεταφερθούν και όλες οι υπηρεσίες ασύλου, να εξετάζονται εκεί τα αιτήματα τους, να τους χορηγηθούν έγγραφα και να μεταβούν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν.

Καλούμε τα Σωματεία και όλους τους φορείς στην Υγεία να συμμετέχουν με αποφάσεις τους στην κοινή μέρα δράσης. Το κάθε σωματείο θα καθορίσει εκείνο, τη δράση που θα κάνει την συγκεκριμένη ημέρα.

Προτεινόμενη κοινή μέρα δράσης 15/10/2019».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας