Εργαζόμενοι Δήμου Βύρωνα: Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή για πρακτικές «μαύρης» εργασίας

1607
δήμου
Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Πέντε χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Βύρωνα  η δημοτική αρχή ευθυγραμμίζεται και υπηρετεί πιστά τις μνημονικές αντεργατικές πολιτικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης Σύριζα,  που έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού του Δήμου και την  υποβάθμιση των υπηρεσιών του. Αρκετές υπηρεσίες του Δήμου είναι σε οριακό σημείο. Οι προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας και ημερομηνία λήξης δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το μεταθέτουν. Έφτασαν στο σημείο να απασχολούν κατ’ επανάληψη, παράνομα με μαύρη αδήλωτη εργασία, συνταξιούχο για να καλύψει ανάγκες υπηρεσίας του Δήμου, η  να απασχολούν εργαζόμενους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας Σαββατοκύριακα χωρίς να προβλέπεται. Όλα αυτά γιατί με την πολιτική που εφαρμόζουν έχουν οδηγήσει τις υπηρεσίες αρκετές φορές να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.

Δεν είναι πρώτη φορά που η δημοτική αρχή παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και λειτουργεί αυθαίρετα και καταχρηστικά. Μπορεί στελέχη της να δηλώνουν… ότι είναι  κατά της αδήλωτης εργασίας, ότι σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα, την ειδικότητα κάθε εργαζόμενου,  στην πράξη άλλα κάνουν, κατηγορώντας το σωματείο των εργαζομένων που με σθένος αγωνίζεται κατά αυτών των αντεργατικών πρακτικών από όποιον και αν εφαρμόζονται.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και τις κυβέρνησης είναι μεγάλες  για τις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που έχει ο δήμος. Με την πολιτική τους δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να εκχωρηθούν υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες, σε εξωτερικούς συνεργάτες όπως τους αρέσει να  λένε.

Σχεδιάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο λέει ο λαός μας. Δεν θα το πετύχουν. Για το σωματείο των εργαζομένων η μαύρη αδήλωτη εργασία, -με ή χωρίς τον μανδύα του δήθεν εθελοντισμού-καθώς και η εκχώρηση  σε ιδιώτες με κάθε μορφή, αποτελεί κόκκινο πανί και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Θα βάλουμε τέλος την ανομία.

Καλούμε την δημοτική αρχή να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, να σταματήσει να χρησιμοποίει άτομα που δεν έχουν καμία σχέση εργασίας με το δήμο και να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο  Δήμος δεν είναι τσιφλίκι τους για να κάνουν ότι θέλουν.

Το Δ.Σ

Ιανουάριος 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας