Εργαζόμενοι Δήμου Βύρωνα: Δυναμικά στην απεργία-δυναμικά στον καθαρισμό της πόλης

907

Τον καλύτερο μας εαυτό δώσαμε οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.

Η πόλη μας, από την Κυριακή το μεσημέρι, είναι ήδη καθαρή από τα απορρίμματα.

Δυναμικά οι εργαζόμενοι συμμετείχαμε στην πολυήμερη απεργία, – από το Σάββατο 19 έως και την Πέμπτη 24-10,   ενάντια στην εισβολή των ιδιωτικών ξένων και ντόπιων εταιρειών και εργολάβων που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τα πρόθυμα δημοτικά συμβούλια.

Δυναμικά δώσαμε  τον καλύτερο μας εαυτό και από το πρωί της Παρασκευής, με την λήξη της απεργίας και περισυλλέξαμε μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι πάνω από  400 τόνους απορριμμάτων, καθαρίζοντας την πόλη,  κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς όλα τα μέσα ατομικής προστασίας.

Με αυτή μας την στάση, σωματείο και εργαζόμενοι αποδεικνύουμε έμπρακτα, πώς υπερασπιζόμαστε: το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και των υπηρεσιών του, το σεβασμό μας απέναντι στους πολίτες, αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα  για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Με αυτό τον τρόπο απαντάμε έμπρακτα σε κακόβουλες φωνές που στρέφονται κατά των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων και συκοφαντούν τους αγώνες μας.

Το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε στη βουλή από την Ν.Δ., όπως και το άρθρο για να υπογράφονται συμβάσεις με ιδιωτικές  εταιρείες στην καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ντόπιες και ξένες ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβοι είναι έτοιμες  να εισβάλουν στους Δήμους.

Ο κοινωνικός ταξικός πόλεμος εξελίσσεται και οι ταξικές μάχες είναι μπροστά μας.

Μετατρέπουμε την οργή και  την αγανάκτηση σε  εργατική  αντεπίθεση  και δράση        για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών.

 

Για το Δ . Σ.

Ο Πρόεδρος Παναγιωτόπουλος Χρήστος 

Η Γραμματέας  Μπίκα Πελαγία                                              

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας