Επιστολή Χουντή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτική δίωξη Λαφαζάνη

1071
χουντής

Επιστολή Νίκου Χουντή (ΛΑ.Ε) στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για την πολιτική δίωξη εις βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ενημερώνει, με επιστολή του, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σχετικά με τις διώξεις, εις βάρος του Γραμματέα της ΛΑ.Ε, Παν. Λαφαζάνη, και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για την κινηματική τους δράση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «κλήθηκε σε απολογία με αφορμή τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», με κατηγορίες τέλεσης αδικημάτων, όπως η «αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων, καθώς επίσης, και κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Νίκος Χουντής υπογραμμίζει ότι, «Είναι πρωτοφανές να καλείται για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση, ως εάν η πολιτική και κινηματική του δράση να απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα» και τονίζει ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, ο εκφοβισμός των πολιτών και ο περιορισμός της δημοκρατίας και των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε επισημαίνει ότι, «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν απειλεί ούτε τη δημοκρατία, ούτε την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια. Υπερασπίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα φτωχών πολιτών στην κατοικία» και ζητά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργήσει για την «προάσπιση της δημοκρατίας, της πολιτικής δράσης του κόμματος και των Ελλήνων πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους».

Ακολουθεί η πλήρης επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα σοβαρότατο κρούσμα πολιτικής δίωξης στην Ελλάδα, σε βάρος του Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος που έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής και νυν Γραμματέας του πολιτικού κόμματος Λαϊκή Ενότητα, κλήθηκε σε απολογία με αφορμή τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με τις κατηγορίες τέλεσης αδικημάτων όπως: αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων, καθώς επίσης, και κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών.

Είναι πρωτοφανές να καλείται για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση, ως εάν η πολιτική και κινηματική του δράση να απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

Παρόμοιες διώξεις έχουν επιχειρηθεί και σε άλλους αγωνιστές/ριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Επιχειρείται, δηλαδή, να ποινικοποιηθεί η πολιτική δράση, να εκφοβίσουν τους πολίτες, με στόχο να περιορίσουν τη δημοκρατία και τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν απειλεί ούτε τη δημοκρατία, ούτε την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια. Υπερασπίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα φτωχών πολιτών στην κατοικία.

Πιστεύω λοιπόν ότι, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ενεργήσετε για την προάσπιση της δημοκρατίας, της πολιτικής δράσης του κόμματος και των Ελλήνων πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Με εκτίμηση,

Νίκος Χουντής

Ευρωβουλευτής Λαϊκής Ενότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας