Επίθεση με αέριο κατά του Παλαιστίνιου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας

1191
αέριο

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας – του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Θεοδόσιος (κατά κόσμον Ατάλαχ Χάννα) μετά την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο ναό με άγνωστο – μέχρι στιγμής – αέριο.

Η χθεσινή απόπειρα δηλητηρίασης με χημικές ουσίες στην Ιερουσαλήμ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την εκτόξευση ενός δοχείου αερίου στην εκκλησία του στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν διατρέχει κίνδυνο ευτυχώς και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η πλήρη ανάνηψη.

Πριν από τη νοσηλεία του, ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος συμμετείχε στο «Πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Ισραηλινό Απαρτχάιντ» της Μέσης Ανατολής, στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι η πόλη των τριών Αραμαϊκών θρησκειών … Οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ έχουν προβλήματα με την εργασία, υποφέρουν από καταστολή, τυραννία και καταπίεση».

«Θα μείνουμε στην Ιερουσαλήμ, προστατεύοντας τους πνευματικούς μας χώρους και τις δωρεές μας. Αρνούμαστε τις πολιτικές αυτής της εργασίας. Δεν θα παραδοθούμε. Το σύνθημά μας θα είναι πάντα: ελευθερία και αξιοπρέπεια για τους Παλαιστίνιους άνδρες και γυναίκες. Οι πνευματικές μας τοποθεσίες θα παραμείνουν δικές μας. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει δική μας», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε ισχυρός επικριτής του Ισραήλ και της μεταχείρισης των Παλαιστινίων.Έχει επίσης ξεσηκωθεί για τις δραστηριότητες του Ισραήλ στο εσωτερικό του γειτονικού Λιβάνου και της Συρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας