Εξάρχεια: Δολοφονική αστυνομική επίθεση στην πλατεία και την κατάληψη “ΒΟΞ”

2693
εξάρχεια

Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν χθες, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην πλατεία Εξαρχείων και στην παρακείμενη κατάληψη “ΒΟΞ”, προκαλώντας τραυματισμούς σε πολίτες.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες, όταν στην πλατεία βρίσκονταν οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, καθώς διοργανωνόταν πολιτιστική εκδήλωση. Η εκδήλωση, μεταξύ άλλων, είχε στόχο την αντιμετώπιση του εμπορίου ναρκωτικών και των μαφιόζικων συμμοριών.

Ιδιαίτερη μανία εκδηλώθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έναντι της κατάληψης του “ΒΟΞ”, ενός χώρου πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Οι αστυνομικοί, παρανομώντας απροκάλυπτα, έριξαν χημικά μέσα στον κλειστό χώρο της κατάληψης, προκαλώντας ασφυξία στους παρευρισκόμενους, κατέστρεψαν τζάμια και έπιπλα και ξέσπασαν με άγρια βιαιότητα σε μέλη της κατάληψης και διερχόμενους πολίτες που διαμαρτύρονταν, στέλνοντας κάποιους απ’ αυτούς στο νοσοκομείο με τραύματα από κλομπ.

Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε πεδίο συγκρούσεων και ασκήσεων αστυνομικής καταστολής.

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε σε ώρα που είχε σταματήσει η δράση των εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή, ακριβώς λόγω της πολιτιστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιούνταν. Και φυσικά οι έμποροι ναρκωτικών είχαν εξαφανιστεί, για να επανέλθουν σίγουρα σήμερα, με την έμμεση κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας