ΕΛΠΕ: Τρομακτικό ρεκόρ κερδοφορίας στο εξάμηνο 2018. Οι τιμές βενζίνης πανύψηλες

1103
ρεκόρ
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 225 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, καταγράφοντας άνοδο 34%. Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για το σύνολο του έτους, τονίζει ο πρόεδρος Ευστάθιος Τσοτσορός.

Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας κατέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με υπερτριπλασιασμό των καθαρών κερδών στα 151 εκατ. ευρώ (έναντι 44 εκατ. πέρυσι) και διπλασιασμό των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 307 εκατ. ευρώ, έναντι 152 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου να ανέλθουν στα 225 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 34% έναντι του α’ εξαμήνου.

Δήλωση του Προέδρου και CEO Ευστάθιου Τσοτσορού

«Ο Όμιλος ΕΛΠΕ συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία του. Τα οικονομικά αποτελέσματα Β’ τριμήνου με ιστορικό υψηλό δημοσιευμένων καθαρών κερδών 151 εκατ. ευρώ και EBITDA 307 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 243% και 34% αντίστοιχα έναντι του 2017, διαμόρφωσαν και τα αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου 2018 σε ιστορικό υψηλό δημοσιευμένων κερδών»

» Η συνέχιση της ισχυρής κερδοφορίας, παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία, αναδεικνύει την προσήλωση των επιχειρηματικών μονάδων στους Στρατηγικούς στόχους του Ομίλου.

» Η διατήρηση της παραγωγής στο ιστορικά υψηλό επίπεδο και η επίτευξη νέου ρεκόρ πωλήσεων. Η ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού με ρεκόρ εξαγωγών και ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών στην Εμπορία και στην Έρευνα και Παραγωγή υδρογονανθράκων. Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής και η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 14%, καθώς και η περαιτέρω μείωση των συνολικών υποχρεώσεων, διαμορφώνουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για το σύνολο του έτους.»

» Στον πυρήνα του σχεδιασμού μας τίθεται πλέον η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικής παρουσίας μας, η ταχεία ολοκλήρωση του ενεργειακού και ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου ΕΛΠΕ και η προσαρμογή του σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας