Η ελληνική τραγωδία και το συλλαλητήριο της Αθήνας

11196
συλλαλητήριο

Δεν είμαστε από εκείνες τις πλευρές του αριστερού προοδευτικού δημοκρατικού χώρου που παρακάμπτουμε με ευκολία το υπαρκτό θέμα του αλυτρωτισμού της FYROM με όλες τις προεκτάσεις του.

Εμείς, αντίθετα, από την Iskra μιλήσαμε πρώτοι για τον αλυτρωτισμό της γείτονος και σιγά σιγά ψελλίζουν, χωρίς σφαιρική θεώρηση, κάτι ανάλογο και πολλοί άλλοι, κολλημένοι, όμως, οι περισσότεροι μονομερώς σε μια στείρα ονοματολογία.
Αυτόν τον αλυτρωτισμό τον γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τόσο παλιότερα από την εποχή της ενιαίας “σοσιαλιστικής” Γιουγκοσλαβίας όσο και πρόσφατα με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις μας και συναντήσεις και στα Σκόπια και το Βελιγράδι.
Και αυτόν τον αλυτρωτισμό με τις θεσμικές προεκτάσεις του, θεωρούμε ως πρόβλημα με την γειτονική χώρα και όχι απλώς το όνομα.
Δεν είμαστε, επίσης, της λογικής μικρή χώρα είναι η FYROM, δεν βαριέσαι, δεν μπορεί να κάνει ζημιά στην Ελλάδα, άρα ας κάνουμε τα στραβά μάτια, αφού δεν διατρέχουμε προς το παρόν κίνδυνο. Κατ’ αρχήν οι μικρές χώρες δεν διαθέτουν ασυλία και κατά δεύτερον αν σε μια στιγμή στο μέλλον τα Σκόπια συμμαχήσουν με μια μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής ή μια μεγάλη διεθνή ιμπεριαλιστική δύναμη, μπορεί να εξελιχθούν σε απειλή και μάλιστα σοβαρή.

Να βλέπουμε και το δάσος, όχι μόνο κάποια δέντρα!

Όλα τούτα είναι σωστά και καθόλου υποτιμητέα. Δεν μπορούμε όμως στο όνομα τους να χάνουμε από μπροστά μας το δάσος και την μεγάλη τραγική εικόνα.
Αυτήν την ώρα που το θέμα των Σκοπίων σκεπάζει τα πάντα στην ελληνική πολιτική αλλά και κοινωνική ζωή, την ίδια ώρα μιλάμε για μια Ελλάδα που έχει καταντήσει κατεχόμενη χώρα, της οποίας η επιτροπεία θα συνεχισθεί με σκληρότατους όρους και τις επόμενες δεκαετίες δίχως ορατό τέλος, κάτι που πλέον οι “θεσμοί” με όλα τα παρακλάδια και τα “παπαγαλάκια” τους διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους. Φοβόμαστε μην “χάσουμε” την Μακεδονία και κλείνουμε τα μάτια μας στο ότι έχει “χαθεί” όλη η Ελλάδα και έχει μετατραπεί σε οιονεί αποικία.
Μιλάμε για τον κίνδυνο να ξεπουληθεί η Μακεδονία αλλά κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ότι, με άλλους όρους, όλη η Μακεδονία και όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται εδώ και καιρό φέτα – φέτα και κομμάτι – κομμάτι. Ξεπουλιούνται τα λιμάνια μας, ξεπουλήθηκαν τα αεροδρόμια μας, ξεπουλιούνται οι δρόμοι και υποδομές μας, εκχωρείται και καταστρέφεται το περιβάλλον, ξεπουλιούνται οι στρατηγικές μας επιχειρήσεις, τα κοινωνικά αγαθά, τα δίκτυα και οι μονάδες της ΔΕΗ, η πιο προσοδοφόρα αγροτική γη και οι καλλιέργειες μας, ο ορυκτός και εθνικός μας πλούτος. Και μάλιστα όλα τούτα ξεπουλιούνται κατά κύριο λόγο σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, μετατρέποντας τον τόπο σε αποικιακή οικονομική ζώνη.
Και όμως απέναντι σε αυτό το μεγάλο ξεπούλημα δεν βλέπουμε να υπάρχει διάθεση για συλλαλητήρια.

Πλειστηριασμοί και φτωχοποίηση

Δεν βλέπουμε να ευαισθητοποιούνται κάποιοι μνημονιακοί και Ατλαντικοί, όψιμοι αγανακτισμένοι σωτήρες της Μακεδονίας και τα αντίστοιχα μίντια, για το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο σχέδιο ληστείας στην χώρα, που αντιπροσωπεύουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών και μικρομεσαίων περιουσιών σε μια κοινωνία στην οποία η φορολεηλασία σαρώνει, η μεγάλη πλειοψηφία είναι υπερχρεωμένη και η πλειονότητα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Δεν βλέπουμε συλλαλητήρια για την κλιμακούμενη και γενικευμένη φτωχοποίηση και εξαθλίωση στην κοινωνία μας και τη νέα, εκατοντάδων χιλιάδων νέων, μετανάστευση, τα οποία πάνε να κρυφτούν πίσω από ψεύτικα success story και εξόδους από τα μνημόνια, την στιγμή που η κυβέρνηση τρέμει την κοινωνική εξέγερση και ετοιμάζει “hot spotόχι τώρα για πρόσφυγες αλλά για να μαντρώσει σε φυλακές τους πολλαπλασιαζόμενους ιλιγγιωδώς μακροχρόνια άνεργους, ανήμπορους, ηλικιωμένους, άστεγους, άπορους, ρακένδυτους, πεινασμένους και άρρωστους.

Η πρωτοφανής Τουρκική επιθετικότητα

Την ίδια ώρα, επίσης, οι “ευαίσθητοι”, ενώ διυλίζουν την Μακεδονία, καταπίνουν την κάμηλο της ανοικτής, έμπρακτης, κλιμακούμενης και πρωτοφανούς Τουρκικής προκλητικότητας και βαρβαρότητας. Ξεφτίλισε τον έλληνα υπουργό Άμυνας το τουρκικό ναυτικό και δεν του επέτρεψε να προσεγγίσει ούτε τα 6 ν/μ των χωρικών υδάτων των Ιμίων. Ο ίδιος ο Ερντογάν δια του πρώτου συμβούλου του εκτόξευσε πρωτοφανούς προσβλητικότητας και ιταμές απειλές ότι θα κόψει τα πόδια σε όποιον επίσημο έλληνα πατήσει τα πόδια του στα Ίμια. Κάθε μέρα επίσημοι της Τουρκίας βαφτίζουν τουρκικά δεκάδες ελληνικά νησιά του Αιγαίου, το οποίο Αιγαίο το έχουν “ρευστοποιήσει” και “γκριζοποιήσει” στο σύνολο του με το πρωτόκολλο της Βέρνης (’78) από την άποψη τουλάχιστον των θαλάσσιων δικαιωμάτων, ενώ η Τουρκία απειλεί και τα θαλάσσια δικαιώματα της Κύπρου, της οποίας συνεχίζει να κατέχει στρατιωτικά και παράνομα το Βόρειο τμήμα της.
Και όμως δεν βλέπουμε κανένα συλλαλητήριο ενάντια στον πρώτο και μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε, στον τουρκικό επεκτατισμό, ούτε στον Αλβανικό εθνικισμό που διεκδικεί την Τσαμουριά. Συλλαλητήρια μόνο για το “όνομα” της FYROM, όταν το θέμα αυτό είναι το ελάσον μπροστά στις μεγάλες, τις άμεσες και κλιμακούμενες απειλές που αντιμετωπίζει ο τόπος, ο οποίος βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχουν εμφανισθεί ποτέ σε χώρα σε ειρηνική περίοδο.

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Διερωτώνται, λοιπόν, πολλοί μήπως κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τις πατριωτικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού και τον δισταγμό ή και φόβο του τελευταίου να αντιμετωπίσει προς το παρόν κατάματα τα μεγάλα προβλήματα και τους μεγάλους κινδύνους, προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή και την δυσφορία και να απορροφήσουν το “σεισμικό κοινωνικό δυναμικό” σε πιο ευκολοχώνευτες ατραπούς με απώτερο στόχο το “ξεφούσκωμα”;
Μήπως κάποιοι χωμένοι ως το λαιμό στα μνημόνια, τις προδοσίες, τα ΝΑΙ, τις υποτέλειες και στις εξυπηρετήσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, θεωρούν ότι το Μακεδονικό είναι το εύκολο και σχετικά ανώδυνο θέμα για να βγουν στο προσκήνιο και να στρέψουν σκληρά δεξιά ή και ακροδεξιά τον άξονα της πολιτικής ζωής;
Μήπως, επίσης, η κυβέρνηση βολεύεται απεριόριστα από το Μακεδονικό ξέσπασμα του λαού για να περάσουν σε δεύτερη μοίρα και να “κουκουλωθούν” τα βασανιστικά οικονομικοκοινωνικά ζητήματα και οι άμεσες πολύ μεγαλύτερες και σκληρές εθνικές απειλές που συνιστούν τον εφιάλτη της;
Τα ερωτήματα είναι ακόμα περισσότερα.
Η αλήθεια, όμως, παραμένει προφανής και κρυστάλλινη.

Τι συλλαλητήρια χρειαζόμαστε;

Η Ελλάδα τούτη την ώρα χρειαζόταν άλλα συλλαλητήρια. Συλλαλητήρια ενάντια στα μνημόνια, τις επιτροπείες, την λιτότητα, την παραγωγική παρακμή, την εξαφάνιση μισθών και συντάξεων, την εξαθλίωση, την φυγή της νεολαίας.
Συλλαλητήρια, επίσης, που θα συνδυάζουν αυτά τα κοινωνικά ζητήματα με το σύνολο των εθνικών απειλών, πρώτα απ’ όλα των άμεσων που αφορούν κυρίως την Τουρκική προκλητικότητα και την ανάγκη μιας νέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής για την προάσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ακεραιότητας μας, μακριά από ευρωατλαντικές και υπεραλταντικές δουλείες.
Συλλαλητήρια, επίσης, με επιστέγασμα όλων των παραπάνω μια διαφορετική Ελλάδα πραγματικά δημοκρατική με πλήρη λαϊκή κυριαρχία και με νέο Σύνταγμα. Μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη σε σύγκρουση και ρήξη με την ευρωζώνη και ΕΕ, μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή συμμετοχή στο δρόμο της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και του παραγωγικού και κοινωνικού μετασχηματισμού.
Τέτοια συλλαλητήρια, όμως, δεν μπορούν να διοργανωθούν μαζί με την μνημονιακή ΝΔ, την παραδομένη ιεραρχία της Εκκλησίας, μαζί με ακροδεξιές δυνάμεις και από κοντά την Χρυσή Αυγή, όσο και αν δίπλα τους δίνεται βήμα και χώρος σε σεβαστές προσωπικότητες, των οποίων τιμάμε την αγωνιστική διαδρομή σε σκληρά χρόνια και την ανεκτίμητη πολιτιστική συνεισφορά.
Πολύ φοβόμαστε ότι όσο και αν μπορεί να μοιάζει παράδοξο, Τσίπρας, Καμμένος και σία, τρίβουν τα χέρια τους αυτήν την στιγμή με την Θεσ/νικη και το Σύνταγμα. Πιο βολικό πεδίο για αναμέτρηση από το Σκοπιανό, ίσως να μην υπάρχει γι’ αυτούς. Και αν δεν είχε εμφανισθεί λόγω ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, θα έπρεπε, ίσως, να εφευρεθεί για να φύγει από την ατζέντα ο οικονομικοκοινωνικός εφιάλτης τους και οι πραγματικοί άμεσοι και μεγάλοι εθνικοί κίνδυνοι.

14 Σχόλια

  1. Δε βλέπω κάποια διαφορά στο “όχι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία” αλλά “ναι στα συλλαλητήρια για την..Τουρκική απειλή” που προτάσσει ο αρθρογράφος. “Τουρκική απειλή” (αν θεωρείται “απειλή” οι συνηθισμένες γραφικές δηλώσεις του Ερντογάν ή οι κατά τ’άλλα χρόνιες παραβιάσεις αέρος) υπήρχε και υπάρχει χρόνια τώρα. Οι εργάτες της ΠΓΔΜ,της Αλβανίας και της Τουρκίας δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με εμάς κι ούτε εμείς με αυτούς. Έχουμε όμως πάρα πολλά να χωρίσουμε με τους Τσίπρες,τους Μητσοτάκηδες και κυρίως με τους Μιχαλολιάκους των Βαλκανίων.

  2. Κρίμα τετοιες ώρες η ΛΑΕ να στραβοκοιτάζει ταξικά προσπαθώντας να αποκρύψει τις διεθνιστικές ιδέες της .Ο πόλεμος δεν είναι μόνο ταξικός αλλά και ύπαρξης της πατρίδας ως χώρου ,γλώσσας ,πολιτισμού …..

  3. Κρίμα που δεν μπορούμε να παραγγείλουμε ένα συλλαλητήριο όπως το χρειαζόμαστε. Στα μέτρα των αναγκών μας όπως τις καταλαβαίνουμε. Αφού αυτό δεν είναι εφικτό ας δούμε τι μπορεί να γίνει με ότι έχουμε στα χέρια μας. Και ας σκεφτούμε: η σκέψη συλλαλητηρίων κατά παραγγελία, σύμφωνα με τις ανάγκες όπως θα τις θεωρεί και καθορίζει μια παντογνώστρια καθοδήγηση, είναι σωστή; Και μήπως τέτοιες σκέψεις οδήγησαν την αριστερά στο σημερινό χάλι; Επίσης: Το ποιοι θα έρθουν και ποιοι όχι σε μια εκδήλωση εξαρτάται από το τι λεει αυτός που την συγκαλεί και ποιες οι διαθέσεις του κόσμου. Δεν μπορώ να φανταστω εκδήλωση όπου ο συγκαλών θα λέει δεν θελω παπάδες, δεν θέλω αυτούς ούτε εκείνους κλπ. Ειδικά για την Εκκλησία από όσα έχω διαβασεικαι το 21 και το 40 μέλη της Εκκλησίας ήταν παρόντα. Και ο Βελουχιώτης έβαζε τους πάντες-και δηλωμένους άθεους αστους- να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει σε όσα λέμε και σκεφτόμαστε.

  4. ΕΝΩ……
    Ζαϊρα Μπεζα
    1:55 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)
    ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ” ΤΥΠΩΝ ” ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ, ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ,
    ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ ΣΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ
    ΕΣΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΣ ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΙ ΡΑΒΕΤΕ, ΜΕ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΤΟ ΝΥΦΙΚO
    ΤΗΣ ΠΕΠΛΟ !………………………………………………………………………………………………………….
    ΟΤΑΝ ΔE, ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ
    ΓΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΗΤΟΙ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΟΘΟΥΜΕΝΗΣ
    ΕΥΡΩΠΑΊΚΗΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΘΑ
    ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΡΗΤΟΥ :
    <>
    ΓΙΑΤΙ , ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ , ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑΣ
    ΜΟΡΦΗΣ ΑΛΤΣΧΑΊΜΕΡ ΛΗΣΜΟΝΩΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΤΙ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΥΣΤΕΡΟΝ ΕΝΩ , ΟΛΩΣ
    ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥΣ
    ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙ :
    PRIORITIES KAI TIMING !!!
    ΑΥΡΙΟ , ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ” ΑΤΟΜΑ ” ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ,
    ΟΝΤΑΣ ΕΥΓΝΩΜΩΜ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ” ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ “, ( ΚΑΘΟΣΟΝ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ) ΚΑΙ ENΩ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
    ΠΩΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ , ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΘΑ ΚΡΟΤΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ
    ΕΣΑΣ , ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ :
    <>
    ΔΙΑ ΔΕ ΤΟ ΝΕΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ” ΠΡΟΓΟΝΟΠΛΗΞΙΑ ” ( ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΤΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ
    ΟΝΤΑ ) ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ, ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΝΕΙΛΕΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
    ΔΙΑΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,Ο ΚΑΤΑΚΑΥΜΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΩ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΕΤΡΑΕΙ
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙ΄ΑΥΤΟΣ – ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΦΩΝΑΣΚΟΥΝΤΕΣ – ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ (ΤΟΥ ?) ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ NEA
    ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ !!!
    ΚΑΘΟΤΙ, ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ ( ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΗΤΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ)
    ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ, ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΑΙΕΣ ΔΕΝ
    ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΧΑΣΟΥΡΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
    ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΙΕΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΒΡΥΧΙΘΜΟΥΣ .
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ ΧΩΜΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ
    ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ , ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ , ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΩΣ ΑΙΣΤΕΡΟΙ, ΛΑΘΗ ΕΦ¨ΟΣΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ,
    ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΤΡΕΧΟΜΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ
    ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ !!!
    ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΛΩΝ
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ , ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΓΩΡΙΣΗΜΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΟΘΕΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ,
    ΤΗ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ Κ.Τ. Λ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΛΥΨΗ
    Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ
    ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΡΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΙΟΤΡΟΠΩΣ
    ΓΙΝΟΝΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ
    ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ,A PRIORI , ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΦΙΣΤΟΦΕΛΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ
    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΑΜΠΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ( ΠΟΥ
    ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΔΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΗΤΟΙ,
    ΔΙΑ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΥΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ
    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ, ΘΕΟΣΤΑΛΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
    ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΣΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
    ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΕΓΚΑΡΔΙΟΤΗΤΑ ,ΕΝΤΙΜΑ, ΣΘΕΝΑΡΑ , ΑΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΙΚΑ
    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΗΡΩΊΚΑ, ΔΙΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,
    ΠΑΡΑ ΤΟ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΨΕΓΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΥΧΕ ΙΣΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΩΝ
    ΧΡΟΝΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΗ? KAI KATI ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΕΞ΄ ΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΞΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΜΜΑΤΙΚΗΣ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ) ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΜΕ, ΕΚΤΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ:
    <>
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
    ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ, ΚΑΤΑΡΑ Η ……..ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
    ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ???
    Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Μ. ΓΛΕΖΟΣ
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΨΥΧΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ
    Η ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΜΗ………………………….

  5. Γράφετε: ‘…αν σε μια στιγμή στο μέλλον τα Σκόπια συμμαχήσουν με μια μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής ή μια μεγάλη διεθνή ιμπεριαλιστική δύναμη, μπορεί να εξελιχθούν σε απειλή και μάλιστα σοβαρή’.
    Μόνο που σε τέτοια περίπτωση δε θα χρειάζονται καν το όνομα της Μακεδονίας. Επίσης, δε μπορούν να είναι αλυτρωτιστές όταν δεν υπάρχει Σλαβο-Μακεδονικός πληθυσμός στην Ελλάδα (ή μήπως υπάρχει;). Και τέλος, τέτοιου είδους φανταστικά σενάρια θα μπορούν κάλιστα να επικαλεστούν αυτοί για εμάς.
    Έλεος πια με το μπαμπούλα του αλυτρωτισμού!

    • Ή δεν καταλαβαίνετε αυτά που γράφουμε ή μας διαβάζετε αποσπασματικά…
      Η Iskra, με πυκνή αρθρογραφία, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχει καταδείξει τους κινδύνους που μπορεί να προέλθουν από τις επιθετικές και επεκτατικές βλέψεις γειτόνων χωρών, υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός, ότι αυτές δεν είναι απαραίτητο να συνδέονται με αλυτρωτικές βλέψεις και φέρνοντας ως απτά παραδείγματα αυτά της Τουρκίας και της Αλβανίας και των πολεμοκάπηλων εθνικιστικών κύκλων που κυριαρχούν στις δύο αυτές χώρες.
      Ωστόσο, το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ είναι περισσότερο περίπλοκο, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή εμπλέκεται σε αυτό το ζήτημα του αλυτρωτισμού. Και όχι μόνο αυτό: ο αλυτρωτισμός είναι η ΑΙΤΙΑ και όχι το παράγωγο του «ονοματολογικού». Επιπλέον, οι όποιες επεκτατικές βλέψεις έχει η ΠΓΔΜ προς την ελληνική επικράτεια, μπορούν να «στοιχειοθετηθούν», από την πλευρά της, ΜΟΝΟ υπό το πρίσμα του αλυτρωτισμού, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος ορατός λόγος, πραγματικός ή μη, που να δικαιολογούσε κάτι ανάλογο.
      Πριν βιαστείτε, λοιπόν, να αναφωνήσετε «έλεος», διαβάστε και κατανοείστε σωστά όσα γράφονται στην ιστοσελίδα μας. Και κυρίως, μη μένετε στο «δέντρο» του «ονοματολογικού», όταν πίσω υπάρχει το «δάσος» της επερχόμενης ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (ακόμη και αν υποθέσουμε ότι λαμβάνει ένα όνομα χωρίς το συνθετικό «Μακεδονία»!) και αργότερα στην ΕΕ, πράγματα που αν συμβούν, θα μετατρέψουν αυτομάτως τα Βαλκάνια και πάλι σε «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης».

      • Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Γράφετε:
        ‘Επιπλέον, οι όποιες επεκτατικές βλέψεις έχει η ΠΓΔΜ προς την ελληνική επικράτεια, μπορούν να «στοιχειοθετηθούν», από την πλευρά της, ΜΟΝΟ υπό το πρίσμα του αλυτρωτισμού, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος ορατός λόγος, πραγματικός ή μη, που να δικαιολογούσε κάτι ανάλογο.’
        Μα αυτό ακριβώς ήταν το δεύτερο επιχείρημα μου! Το αντιγράφω εδώ: δε μπορούν να είναι αλυτρωτιστές όταν δεν υπάρχει Σλαβο-Μακεδονικός πληθυσμός στην Ελλάδα (ή μήπως υπάρχει;).
        Από όσο γνωρίζω, στην Ελληνική επικράτεια υπάρχειμόνο μια μικρή (πλέον) ομάδα δίγλωσσων Σλαβο-Μακεδόνων, στη Δυτ. Μακεδονία, που δύσκολα θα δικαιολογούσε μια εισβολή. Συνεπώς οι Μακεδόνες δε μπορούν να είναι αλυτρωτιστές, δε θέλουν να λέγονται Μακεδόνες από αλυτρωτισμο.
        Ο λόγος που η ονομασία της Μακεδονίας έγινε εθνικό ζήτημα στην Ελλάδα είναι πως χαλάει το εθνικό μας αφήγημα περί αιώνιας Ελλάδας, περί ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας, κλπ. Ως γνωστόν αυτά είναι ζητήματα ταυτότητας που προβάλει δημαγωγικά η (ακρο)δεξιά. Το καλύτερο που έχει να κάνει η αριστερά είναι να εξηγήσει στον κόσμο, να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, όχι να τρέχει πίσω από την (ακρο)δεξιά.

        • Στην τελευταία σας διαπίστωση, θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Πάμε τώρα από την αρχή:
          – Δεν χρειάζεται να υπάρχει, σώνει και καλά, πραγματικός συμπαγής σλαβομακεδονικός πληθυσμός στην ελληνική Μακεδονία, ώστε να υπάρξουν αλυτρωτικές τάσεις εκ μέρους της ΠΓΔΜ. Αρκεί ένα κατασκευασμένο «αφήγημα», κατάλληλα υποδαυλισμένο και από τις δυνάμεις που έχουν κάθε συμφέρον να παραμένουν τα Βαλκάνια μια αιώνια «πυριτιδαποθήκη» (καταλαβαίνετε ποιες) και οι απαραίτητοι «πρόθυμοι» εντός κι εκτός ΠΓΔΜ για να το πιστέψουν και να το προπαγανδίσουν… Αυτή τη στιγμή το Σύνταγμα της γείτονος χώρας και τα εκπαιδευτικά της βιβλία είναι γεμάτα από ιστορικές και πολιτικές ανακρίβειες που προπαγανδίζουν ακριβώς αυτόν τον αλυτρωτισμό. Εάν αντιμετωπιστεί αυτός, τότε το ζήτημα του ονόματος θα λυθεί πάρα πολύ εύκολα. Ο παράγοντας της εξίσωσης που χαλάει την όλη διαδικασία λέγεται αμερικανο-νατοϊκός ιμπεριαλισμός. Ο οποίος σήμερα μπορεί να λέει «βρείτε τα γρήγορα, για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» και αύριο να υποδαυλίσει εκ νέου (όπως έκανε επί δεκαετίες) τον αλυτρωτισμό των γειτόνων.

          • Διεθνιστική θέση είναι πως στην Ελλάδα Μακεδονική εθνική μειονότητα υπήρξε, πρέπει να γυρίσει έστω τα παιδιά και εγγόνια των μαχητών του ΔΣΕ, και έχουν μείνει και κάποιοι λίγοι έτσι κι αλλιώς. Η ΠΓΔΜ ή όπως την λένε έχει κάθε δικαίωμα να εγείρει θέματα για την εθνική μειονότητα που αν δεν έχει υποτελή θέση στην Ελλάδα, σαν ¨Ελληνες πολίτες δηλ άλλης εθνικότητας, δεν μπορεί να υπάρξει θέμα αλυτρωτισμού. Αυτό είναι το χνάρι της απόφασης του ΚΚΕ το 35, ότι η εθνική μειονότητα της Μακεδονίας πρέπει να έχει πλέρια δικαιώματα εντός του ελληνικού κράτους. Η ντροπιαστική θέση του Φλωράκη το 88 δεν μπορεί να φορτώνεται σήμερα στην ΛΑΕ δια στόματος Λαφαζάνη. Όμοια το ελληνικό κράτος πρέπει να προστρέχει για τα δικαιώματα πχ των Ελλήνων της Β Ηπείρου χωρίς να σημαίνει πως θα πάει να καταλάβει εδάφη. Για το όνομα κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε να υπάρχει Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως τους έλεγαν δηλ μέχρι το 92 και δεν είχε πρόβλημα κανείς, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Βέβαια δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν η Δημοκρατίας της Μακεδονίας ήταν μια χώρα εκτός ΝΑΤΟ, εκτός ΕΕ και με λυμένα τα υπαρκτά αλυτρωτικά από αυτήν προς την Ελλάδα, και από την Ελλάδα προς αυτήν. Για να μην ξεχνάμε πως η απείρως ισχυρότερη Ελλάδα λέει μέσω του στρατού της, δηλ επισημα, πως θα φτιάξει ρούχα με το δέρμα τους και σύνορα με την Σερβία κλπ. Άλλα για να πάμε βήμα βήμα για την καλή γειτονία κλπ πρέπει να πάμε σε μια λογική σύνθετης ονομασίας, αλλά το βασικό είναι ο ιμπεριαλισμός και μετά οι 2 εθνικισμοί.

          • Και πάλι ευχαριστώ την ΙΣΚΡΑ για την απάντηση.
            Κατά πρώτον, λέτε πως για να υπάρξουν αλυτρωτικές τάσεις εκ μέρους της ΠΓΔΜ ‘αρκεί ένα κατασκευασμένο «αφήγημα» […] και οι απαραίτητοι «πρόθυμοι» εντός κι εκτός ΠΓΔΜ για να το πιστέψουν και να το προπαγανδίσουν.’ Βρίσκω αρκετά ιδεαλιστική αυτή τη θεωρία. Επεκτατικές είναι οι χώρες με μεγάλο στρατό, οικονομία, πληθυσμό, κλπ., όχι οι χώρες που απλά έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
            Δεύτερον, συμφωνώ πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξαρχαϊστική προπαγάνδα στο Μακεδονικό κράτος, όμως
            (α) Χρησιμοποιείται από τα δεξιά εθνικιστικά κόμματα της Μακεδονίας, εν μέρει ως απάντηση στον Ελληνικό εθνικισμό.
            (β) Η εικόνα που έχω από τις περιγραφές της Αθηνάς Σκουλαρίκη (το καλύτερο αντίδοτο σε αυτές του Σκάι) είναι πως οι Μακεδόνες πολίτες αντιδρούν, πχ ο κόσμος αντέδρασε στην κατασκευή των κιτς αγαλμάτων και κτιρίων. Με άλλα λόγια, νομίζω πως οι περισσότεροι Μακεδόνες είναι ανοιχτοί στα ζητήματα ταυτότητας, δε χρειάζονται αναφορές στην αρχαιότητα για να νιώθουν Μακεδόνες περισσότερο από ό,τι εμείς για να νιώθουμε Έλληνες.
            Τρίτον, και η Βουλγαρία υπήρξε κάποτε μια αυτοκρατορία που κατείχε τη Μακεδονία ως πέρα από τη Θεσσαλονίκη (και σίγουρα αυτό θα το διδάσκονται και οι Βούλγαροι μαθητές στα σχολεία τους). Δε φαίνεται όμως να χρησιμοποιεί την ιστορία της ή τη θέση της στο ΝΑΤΟ για να φέρει κάποιο αλυτρωτικό σχέδιο σε πέρας. Ούτε ο ‘αμερικανο-νατοϊκός ιμπεριαλισμός’, φαίνεται να χρησιμοποίησε τη Βουλγαρία για να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια.

  6. Ζουμε πολλα χρονια στην Γερμανια.Μακαρι να ημασταν και εμεις εκει.Η στενομυαλιά και αλαζονεια της ΛΑΕ για το συλλαλητηριο και τον Μικη μας απομακρυνουν ολο και περισσοτερο .Η αναλυση της resaltomag για το Μακεδονικο και την σταση της αριστερας με καλυπτουν απολυτα.Παρακαλω διαβαστε την!

  7. Καλα ειναι δυνατον ο λαος της αριστερας εστω ενα κοματι του να κατεβαινει ανωνυμα στα συλαλητηρια τωρα μολις διαβασα δημοσκοπηση οτι το 15 τοις εκατο ηταν αριστεροι το 52 τοις εκατο ειχαν ψηφισει οχι στο δημοψηφισμα και τα κοματα που εκπροσωπουν αυτον τον κοσμο να αφηνουν την δεξια να καπηλευετε τον πατριωτισμο;κι επειδη λετε γιατι δεν κατεβαινει ο λαος για αλλους λογους μα εδω κατεβηκαν 500.00 στην θεσσαλονικη και κανενα μεσο ενημερωσης πλην μια τοπικης τηλεορασης δεν εδειξε τιποτα αντιθετα επειδη ειδαν την λαοπλυμηρα που θα επακολουθουσε στο συνταγμα αναγκαστηκαν να συμορφωθουν και οχι μονο αυτο αλλα να βγαινουν κατι φαντασματα τυπου σαμαρα βουλτεψη κ,τ,λ με μονο στοχο το κοματικο τους οφελος.
    Αντι λοιπον να βγει η αριστερα εστω ενα κοματι της και να προασπισει τον λαο απο τους προδοτες αφηνει για αλλη μια φορα τους σαμαραδες να αλωνιζουν .
    Εγω δεν δεχομαι οτι δεν υπαρχει πατριωτικη αριστερα παρα μονο ταξικη ,δηλαδη αν ο χιτλερ μας προσφερε καλυτερα μεροκαματα και συνθηκες εργασιας και προσεγγιζε ποιο πολυ την ταξικη μας συνειδηση απο τους ρωσσους και τους αμερικανους θα συνεργαζομασταν μαζι του;

  8. -Το ινστιτούτο ιστορίας της π.ΕΣΣΔ αναφέρει την ιστορία της Μακεδονίας στην ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.
    Οπότε ΚΑΙ από εδώ προκύπτει ότι η ιστορία της Μακεδονίας είναι τμήμα της Ελληνικής Ιστορίας και δεν χρειάζεται να είμαστε άκρο-Δεξιοί για να περηφανευομαστε γι αυτό.
    Ωστόσο στο διάβα της ιστορίας ζήσανε και άλλοι πληθυσμοί μετέπειτα και στην ευρύτερη περιφέρεια της Μακεδονίας μιλούσαν ελληνικά, αλβανικά (αρβανίτικα), σλαβική διάλεκτο, εβραϊκά, αρμένικα, τουρκικά κ.ά. και κανένα στοιχείο δεν μπορεί να τεκμηριώσει πως μέσα σε αυτό το μωσαϊκό υπήρξε ή υπάρχει ξεχωριστή «μακεδονική γλώσσα” οπως μας λεει και το ΚΚΕ!
    -Αλλα ας δεχθούμε ότι οι σλαβικοί ‘η σλαβόφωνοι πληθυσμοί συνιστούσαν την”Μακεδονική ‘η Σλαβο-Μακεδονική εθνότητα. Γιατί αυτοί δεν συγκρότησαν αυτόνομο στρατό όπως οι Ελληνες-Σερβοι-Βούλγαροι ενάντια στην Τουρκοκρατία?
    Περιμένανε τον…”Διεθνιστή” Τίτο να τους εκδώσει “εθνική ταυτότητα”
    Όμως αφού μετά τη λήξη του Β’ Βαλκ. Πολέμου(που πολλοί σλαβόφωνοι πολέμησαν με τους Ελληνες-γκραικομανοι) και την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, το 1913, η Μακεδονία κατανεμήθηκε : Ελλάδα 51,57%, Σερβία 38, 32% και η Βουλγαρία 10,11%.
    -Αυτό η Αριστερά πρέπει να το φυλάξει ως κόρη οφθαλμού και όσοι ελληνικοί π.χ πληθυσμοί ζουν στα άλλα κομμάτια της “Μ” να μην αναγνωριζονται σαν μειονότητα,το ίδιο και όποιοι πληθυσμοί σλαβογενεις ζουν στο Ελληνικό κοματι της “Μ”.
    -Η γείτονας αν ρισκάρει να αξιοποιήσει τους όποιους”πρόθυμους” Ελληνες Πολίτες για αλυτρωτισμους τότε το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελληνική πλευρά.
    -Εκ του πονηρού* η γείτονας αυτό-αποκαλείτε”Μ”και είναι ασυγχώρητοι κάποιοι στην Αριστερά(ΔΕΑ_ΑΡΑΣ)να τους δίνουν το δικαίωμα αυτό- προσδιορισμου.
    *Εαν η γείτονας πάρει τον τίτλο”Μ” τότε οι”πρόθυμοι”θα συγκροτήσουν “Μακεδονική μειονότητα”εντός Ελληνικής Μακεδονίας έστω και μικρή .Το ίδιο θα κάνανε και με άλλο όνομα π.χ Δαρδανία,Βαρνταρσκα αλλά κάτι τέτοιο δεν θα έχει το ίδιο ειδικό βάρος,θα είναι αμελητέο!Και γι αυτό έχει σημασία το όνομα!
    -Υπεύθυνοι από Ελλ.πλευρας είναι όλες οι κυβερνήσεις που στο όνομα καταπολεμησης του Κομμουνισμού,δεν έθιξαν το θέμα από την Ίδρυση της “ΣΔΜ”(ΤΏΡΑ ΚΟΙΛΟΠΟΝΟΎΝ ΤΆΧΑ ΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΊΓΟΝΟΙ),ευθύνη έχει και το ΚΚΕ που κάποτε έβλεπε “Μ.Μειονοτητα”,προς τιμην του που διόρθωσε την θέση του,όπως επίσης και προς τιμη του Α.Ρ-ΛΑΕ .
    Η Αριστερά πρέπει να βρει τον βηματισμό της και να παρέμβει για να μη γίνει ο κόσμος βορά του κάθε λογής Εθνικισμού,κάτι πάει να κάνει το ΚΚΕ&Α.Ρ-ΛΑΕ,και να αποτρέψει επαναχαραξη συνόρων στα Βαλκάνια,και οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά και το βασικότερο:
    ΟΙ ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΒΛΆΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΆ ΤΟΝ ΑΝΤΊ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΏΝΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας