Εκβιασμός ΗΠΑ: “Συζητάμε για φρεγάτες FFG(X)-Ticonderoga μόνο αν αγοράσετε φρεγάτες MMSC”

580
Ticonderoga μόνο αν αγοράσετε φρεγάτες MMSC

Μας θεωρούν “αποικία” και “ζητιάνους”

Στυγνός εκβιασμός από τις ΗΠΑ οι οποίες μέσω του Αμερικανού πρέσβη, Τ. Πάιατ, έδωσαν συνέχεια στο θέμα της πρότασης για τις φρεγάτες του ΠΝ.

Με δύο τουίτ ο Αμερικανός πρέσβης αποκάλυψε όλη την αμερικανική στρατηγική που αφορά την Ελλάδα, το ΠΝ, αλλά και την Τουρκία.

Eίναι δεδομένο πως ο Αμερικανός πρέσβης ως σοβαρός άνθρωπος εκφράζει επίθεση θέση των ΗΠΑ και δεν γράφει τίποτα στην τύχη.

“FFG(X) και Ticonderoga μόνο αν αγοράσετε MMSC”

Στο πρώτο τουίτ ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, απαντώντας μέσω Twitter σε ανάρτηση του χρήστη Cynaegeirus, αναφέρει πως “οι φρεγάτες FFG και Ticonderoga αποτελούν μέρος της συζήτησης των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας”.

Στο δεύτερο τουίτ προσθέτει τον εξής εκβιασμό:

“Όπως η αναβάθμιση του F-16 Viper είναι το φυσικό βήμα για την απόκτηση F-35 από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία έτσι και οι φρεγάτες MMSC (HFF η νέο ονομασία) είναι το φυσικό βήμα για τις φρεγάτες FFG”.

Ουσιαστικά οι ΗΠΑ αποκάλυψαν όλο τον στρατηγικό τους σχεδιασμό:

  1. Η Ελλάδα παίρνει οπωσδήποτε τις φρεγάτες MMSC “γιατί είναι αποικία μας” . Μας θεωρούν τελείως δεδομένους γι αυτό και δεν κατέβηκαν με καμία ενδιάμεση λύση. Η ενδιάμεση λύση γι αυτούς είναι η ίδια η MMSC την οποία πρέπει και να πληρώσουμε!
  2. Στο μεταξύ και μέχρι να ναυπηγηθούν οι FFG θα περάσουν χρόνια οπότε θα έχει κριθεί το θέμα Τουρκία. Προς το παρόν όμως δεν πρέπει επ ουδενί να δοθεί η δυνατότητα στην Ελλάδα για επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Εδώ τα παράκτια σκάφη προορισμένα το πολύ για το Αιγαίο κάνουν την δουλειά και δεν ανατρέπουν την “ισορροπία ισχύος”
  3.  Οταν ολοκληρωθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ (MDCA) η Ουάσιγκτον θα επανέλθει το φθινόπωρο με νέα πρόταση. Εκβιασμός δηλαδή με όχημα την MDCA. Ή πληροφορία για νέα πρόταση το φθινόπωρο διέρρευσε από αμερικανικές πηγές.
  4. Να μας πει ο πρέσβης αν υπάρχει χώρα που να πήρε το F-35 χωρίς F-16V. 5 δισ για παράκτια σκάφη πάει πολύ και αποτελεί εξόχως προσβλητική πρόταση που δείχνει ότι ακόμη κάποιοι δεν θέλουν πραγματική “στρατηγική συνεργασία”.
  5. Μήπως το tweet προ μηνών αναφορικά με τους «ζητιάνους» που δεν έχουν δικαίωμα επιλογής δεν ήταν μόνο «προσωπική» άποψη του «παρασημοφορημένου» από το κράτος των «ζητιάνων» Αμερικανού αξιωματικού, πρώην ΑΚΑΜ στην Ελλάδα;
  6. Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει επειγόντως τις δύο συν δύο φρεγάτες κλάσης “Μ” από Ολλανδία και Βέλγιο και να κινηθεί προς ευρωπαϊκή λύση. Οι ΗΠΑ σε λίγους μήνες θα τρέχουν παρακαλώντας να μας δώσουν πλοία με την τροπή που θα έχουν πάρει οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Δείτε τι έγραψε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Δηλώσεις για Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

Για ναυπήγηση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στις μονάδες Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση επιλέξει την αμερικανική πρόταση, έκανε λόγο ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, κατά την υπογραφή χτες μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco, την ONEX και την Περιφέρεια Noτίου Αιγαίου για το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο.

Όπως είπε ο κ. Πάιατ, η πρόταση των ΗΠΑ αφορά μία διακρατική συμφωνία με στόχο να ενισχυθεί η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και να αναπτυχθούν συνεργασίες με την εγχώρια παραγωγή.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την ONEX, σημείωσε ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην ανασύσταση των ελληνικών ναυπηγείων, μέσα από τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στη Σύρο.

Μάλιστα, στο ναυπηγείο του νησιού αναμένεται, όπως είπε, να συντηρηθούν πλοία του αμερικανικού Ναυτικού.

Αναφορικά, τέλος, με το κέντρο καινοτομίας στη Σύρο, τόνισε ότι πρόκειται για μία σύμπραξη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή, σε όρους ναυτιλίας και καινοτομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας