Εθνικό Νόμισμα και Χριστιανική Δημοκρατία: Aναγκαίος ο διάλογος

Εθνικό Νόμισμα

Η πολιτική στην Ελλάδα λόγω των δύσκολων καταστάσεων που διερχόμαστε σήμερα είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει να γίνεται με υπεθυνότητα. Το ίδιο ισχύει και με το Εθνικό Νόμισμα. Οφείλουμε με σοβαρότητα να μάθουμε, να διερευνήσουμε τι διαστάσεις και ποιες δυνατότητες έχει το εθνικό νόμισμα στην εξέλιξη της οικονομίας και στην ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας, της ελευθερίας μας.

Η Χ.Δ. τάσσεται υπέρ του διαλόγου για το θέμα χωρίς ψευδαισθήσεις και πανικό. Δέχεται να εκτεθούν από τις στήλες της «Χ» απόψεις υπέρ και κατά, με ψυχραιμία και στοιχεία πραγματικά. Και ιδού οι λόγοι:

  • Από πλευράς Χ.Δ. ενδιαφέρει να ανιχνευθούν σοβαρά οι δρόμοι και οι τρόποι προετοιμασίας της εξόδου από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αν χρειαστεί, για τους λόγους που αναπτύξαμε τόσο στο Ζ’ όσο και στο Η’ Συνέδριό μας. Ασφαλώς θα πρέπει κατά καιρούς να τους επαναλαμβάνουμε σε σχέση με τις συγκυρίες. Δεν επικαλούμαστε όμως δόγματα.

  • Πολλές φορές μας απείλησαν ή μας πρότειναν οι καλοπροαίρετοι (;) ή κακοπροαίρετοι «Εταίροι» (και μη) να δεχτούμε τα Grexit. Το θέμα είναι σοβαρότατο. Είναι προφανές και λογικότατο ότι σε κάθε περίπτωση, ως Χώρα, ως Κυβέρνηση, ως οικονομικά επιτελεία πρέπει να μελετήσουμε όλα τα ενδεχόμενα μέτρα, που απαιτούνται, ώστε ένα Grexit υποχρεωτικό να έχει τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στο Λαό, και αντίστοιχα, να είναι σχεδιασμένες όλες οι ενέργειες, τις οποίες θα εκμεταλλευτούμε για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανεξάρτητη οικονομική πολιτική και με το όπλο του Εθνικού Νομίσματος. Βέβαια ο βασικός άξονας, με ή χωρίς Εθνικό Νόμισμα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.

  • Όμως ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απειλή ή πρόταση άλλων μια υπεύθυνη Κυβέρνηση ή ένα σοβαρό κόμμα οφείλει να μελετά τι σημαίνει το ευρωνόμισμα στην ελληνική οικονομία και στα μικρά κράτη της Ευρωζώνης και τι στις μεγάλες ώρες, όπως στη Γερμανία και τι θα αποφεύγαμε ή θα κατορθώναμε με το δικαίωμα ανεξάρτητου Εθνικού Νομίσματος. Ποιοι κερδίζουν με την Ευρωζώνη;

Τι λέει η οικονομική και πολιτική ιστορία μας. Τι προκάλεσαν τα διάφορα δάνεια ήδη από το 1825;

  • Γενικά, αν για οποιοδήποτε θέμα μας τρομοκρατούν με απαγορεύσεις, ευρωμονόδρομους, και πανικό ή προπαγάνδες, τότε ακόμη υπάρχει ένας παραπάνω λόγος με λογική και ευθύνη να αναλύονται τα πράγματα, ώστε να πληροφορηθεί ο λαός τα υπέρ και τα κατά, να γνωρίσει τι είναι δυνατό και τι όχι και να σκέφτεται πολιτικά και να υπερνικά προκαταλήψεις και φόβους από άγνοια.

  • Σημαντικοί οικονομολόγοι, εξάλλου, παγκοσμίου φήμης τάσσονται υπέρ του Εθνικού Νομίσματος και στην Ελλάδα. Επομένως, δεν υποστηρίζουν ό,τι προτείνουν από άγνοια ή φόβο. Να μάθουμε λοιπόν τι προτείνουν.

Επομένως η συζήτηση στη Χ.Δ. και άλλου, φορείς για το Εθνικό Νόσμισμα και την ανεξάρτητη εθνική οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί με σοβαρότητα, με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο εθνικής απελευθέρωσης.

Να κληθούν εισηγητές με αρκετές επιφυλάξεις για το Εθνικό Νόμισμα για να γίνουν έτσι κρίσιμα ερωτήματα. Να προσκομιστούν στοιχεία και πραγματικά δεδομένα.

Κυρίαρχο αίτημα είναι να γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την εθνική και οικονομική αυτονομία της, βέβαια στο πλαίσιο της συνεργασίας των λαών για την ειρήνη, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη της παραγωγής υπέρ της εργασίας του Λαού. Διαφορετικά, με τα Μνημόνια και τα Δάνεια γκρεμίζουμε όσα οι αγωνιστές του 1821 πέτυχαν με θυσίες. Χάνουμε μαζί με την οικονομική και την πολιτική και την εθνική ελευθερία μας.

*Πηγή: Εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας