Εθνική Ελλάδας: Κέρδισε την Φινλανδία, έχασε την πρωτιά του ομίλου

1639
εθνική

Μετά την ήττα 2-0 στο Τάμπερε η Εθνική χρειαζόταν νίκη με διαφορά δύο τερμάτων κόντρα στη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ για να διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League C στο Nations League.

Εν τέλει στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη, η Ελλάδα περιέσωσε το γόητρο της με επικράτησή 1-0, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη.

Η Εθνική μείωσε μεν στο -3 τη διαφορά από τους Σκανδιναβούς μία αγωνιστική πριν από το φινάλε, αλλά ακόμη κι αν ισοβαθμήσουν πάνω στο νήμα η Γαλανόλευκη θα είναι σε μειονεκτική θέση. Αρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν προβιβάζεται στη League B του Nations League, ενώ δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση μέσω αυτή της διοργάνωσης για τα τελικά του Euro 2020 (αν αποτύχει στα προκριματικά). Εκτός κι αν η Φινλανδία προκριθεί από τα προκριματικά του Euro 2020. Τότε θα παραχωρήσει τη δεύτερη ευκαιρία (που προκύπτει για τους πρώτους των ομίλων του Nations League) στον 2ο του γκρουπ της…

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα η Εθνική με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της με την υποσημείωση ότι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Λεονάρντο Κούτρης.

Η συνταγή του Σκίμπε με τα τρία 10αρια εφαρμόστηκε ξανά με την ομάδα να δυσκολεύεται στη δημιουργία και να κυκλοφορεί την μπάλα κυρίως παράλληλα. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι Φινλανδοί να σφίξουν την αμυντική τους γραμμή και να βασιστούν στο γεγονός πως μια ήττα με αυτό το σκορ, δεν ήταν ικανή να τους κουνήσει από την κορυφή του ομίλου. Μιας και είχαν σημαντικό αβαντάζ έναντι της εθνικής, μετά το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
Φινλανδία (5-1) 12
Ελλάδα (4-4) 9
Ουγγαρία (7-6) 7
Εσθονία (3-8) 1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
18/11 Ελλάδα – Εσθονία
18/11 Ουγγαρία – Φινλανδία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας