Είναι δίκαιο να απολυθεί έστω και ένας επικουρικός εργαζόμενος;

1133
δίκαιο

Η φιλοκυβερνητικά παράταξη στην ΠΟΕΔΗΝ, μετά την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για την μοριοδότηση των επικουρικών, σε ανακοίνωσή της πανηγυρίζει λέγοντας ότι ένα «αίτημα που ήταν δίκαιο γίνεται πράξη». Δεν θα σχολιάσουμε βέβαια το γεγονός ότι όλοι αυτοί όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για να διασφαλιστεί η εργασία των συμβασιούχων ήταν απόντες, αναμασώντας με ανακοινώσεις τους τα τσιτάτα του κ. Πολάκη.

Όμως στην ίδια ανακοίνωση  ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός μας ενημερώνει ότι «σχεδόν το σύνολο του επικουρικού προσωπικού θα καταλάβει τις 1200 θέσεις που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα». «Σχεδόν» λοιπόν, αναγνωρίζουν με αυτή την λέξη έμμεσα ότι κάποιοι εργαζόμενοι, έστω και λίγοι, δεν θα συνεχίσουν την εργασία τους, θα απολυθούν και θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Δεν θα επιχειρήσουμε να επισημάνουμε πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την προκήρυξη ούτε να αναστρέψουμε τις βεβαιότητες που εκφράζει η φιλοκυβερνητικά παράταξη. Άλλωστε γι όλα αυτά θα κληθούν να «απολογηθούν» στους εργαζόμενους με την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Αναρωτιόμαστε όμως από πότε μια συνδικαλιστική παράταξη, που λέει ότι θέλει να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, μπορεί να θεωρεί ότι είναι δίκαιη η απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου;

Τους λέμε λοιπόν ότι υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούν και να αλλάξουν γραμμή, αν πραγματικά ενδιαφέρονται να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Ίσως τότε αποδεχτούν την πρόταση που έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή το ΜΕΤΑ Υγειονομικώνγια μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και την κάλυψη από εδώ και πέρα όλων των λειτουργικών κενών με μόνιμο προσωπικό.

Μια πρόταση που όχι μόνο διασφαλίζει την εργασία όλων των συμβασιούχων και βάζει τέρμα στην προσωρινή και ελαστική εργασία αλλά ταυτόχρονα καθιερώνει από εδώ και μπρος την μόνιμη και σταθερή δουλειά.

*Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας