Δ. Στρατούλης: Ο κ. Καμμένος συκοφαντεί συνειδητά τα στελέχη της ΛΑ.Ε

4364
ασυλία

Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κύριος Καμμένος σε χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι Υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που άνηκαν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και μετά έφυγαν και συγκρότησαν τη ΛΑ.Ε.

Αυτά που ανέφερε ο κύριος Καμμένος είναι ωμή πολιτική συκοφαντία και ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Και οι πέτρες γνωρίζουν σ’ αυτή τη χώρα ότι οι πρώην υπουργοί, που ανήκουν σήμερα στη ΛΑ.Ε και 40 συνολικά βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν ψηφίσαμε το 3ο μνημόνιο στις 14/08/2015, αλλά ούτε καν τα προαπαιτούμενά του και δώσαμε σκληρή πολιτική μάχη να μην ψηφιστεί. Δυστυχώς το ψήφισαν μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι εναπομείναντες τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι βουλευτές της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ). Εάν δεν το ψήφιζαν και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων, το 3ο μνημόνιο δεν θα εγκρινόταν από τη βουλή και η κυβέρνηση θα έπεφτε, λόγω της δικής μας καταψήφισης.

Εμείς αγωνιστήκαμε τότε στα πλαίσια της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ μέχρι την τελευταία στιγμή να αποτρέψουμε την εξευτελιστική υπογραφή του 3ου μνημονίου. Το καταψηφίσαμε στη βουλή και αμέσως αποχωρήσαμε από τον μνημονιακά μεταλλαγμένο πλέον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες.

Βάλαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και τις ιδέες μας, πάνω από την συμμετοχή μας στην κυβερνητική εξουσία. Αποδείξαμε ότι για μας η πολιτική δεν είναι η καρέκλα, ότι για μας πολιτική δεν είναι όπου φυσάει ο άνεμος ότι για μας πολιτική είναι πρώτα απ’ όλα αρχές, ειλικρίνεια, αξίες, συνέπεια και πολιτισμός. Θεωρώ ότι δώσαμε ένα θετικό παράδειγμα πολιτικής αξιοπιστίας, σταθερότητας και συνέπειας, που γρήγορα θα αποδώσει για τη ΛΑΕ, για το λαό και την πατρίδα θετικούς καρπούς.

Αντίθετα ο κύριος Καμμένος επέλεξε το δρόμο της πολιτικής συνθηκολόγησης με τους δανειστές και τα μνημόνια και επειδή δεν κράτησε τη δική μας στάση συνέπειας λόγων και έργων θυμίζει την αλεπού, που “όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια”.

Εμείς και τότε και τώρα, λέγαμε και λέμε ότι υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση χωρίς τα δανεικά του ΔΝΤ και της Γερμανίας και τα συνεπαγόμενα με αυτά μνημόνια, που όμως προϋποθέτει την έξοδο από την Ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος που θα συνοδεύεται από αναπτυξιακό και φιλολαϊκό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Αυτή την περίοδο ως ΛΑ.Ε δίνουμε προτεραιότητα στην στήριξη και στην ανάπτυξη των εργατικών και κοινωνικών αγώνων με στόχο την αποτροπή του προωθούμενου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 4ου μνημονίου και προσπαθούμε να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Ταυτόχρονα ως ΛΑ.Ε εργαζόμαστε σταθερά και επίμονα για τη συγκρότηση πολιτικού μετώπου όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στη βάση της εναλλακτικής λύσης στην οποία προαναφέρθηκα, για να δώσουμε μια νέα ελπίδα στο λαό, για θετική διέξοδο και προοπτική.

Όσον αφορά την κατάργηση της Κυριακής- Αργίας, που προωθεί η κυβέρνηση, είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων στο εμπόριο και εξυπηρετεί μόνο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Είναι θετικό ότι χθες, Κυριακή, η συντριπτική πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων ανταποκρίθηκε στα καλέσματα των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους για απεργία και για κλείσιμο των καταστημάτων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την μη εφαρμογή αυτού του αναχρονιστικού και αντικοινωνικού μέτρου και για την ανατροπή όλων των μνημονίων, νέων και παλιών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας