Δυνατό ΟΧΙ από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αθήνας-Ηπειρωτών στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

1434

Παρών η ΛΑΕ με αντιπροσωπία της

Μεγάλη και δυναμική διαμαρτυρία οργάνωσε η Αθηναϊκή Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών από την Ήπειρο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων έξω από το Θέατρο του Ηρώδειου σε εκδήλωση της Π.Σ.Ε (Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας).

Σ΄ αυτή την ωραία πρωτοβουλία δράσης ενάντια στην οικολογική και όχι μόνο καταστροφή της αγαπημένης μας πατρίδας συμμετείχε με αντιπροσωπεία της και η ΛΑ.Ε. Με πανό και μικροφωνικές εγκαταστάσεις έξω από το θέατρο αλλά και μέσα  ακούστηκε με ένταση η φωνή διαμαρτυρίας των Ηπειρωτών και των φίλων τους για την επερχόμενη λεηλασία του φυσικού πλούτου της Ηπείρου.

Καταδικάστηκε ως  απαράδεκτη και προκλητική η στάση της διοίκησης της Π.Σ.Ε της ιστορικής συνομοσπονδίας που σήμερα κατάντησε να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις όπως αυτή στο Ηρώδειο έχοντας χορηγούς τα ΕΛΠΕ, τις εταιρίες εξόρυξης και τα μαύρα κοράκια της αρπαγής του λαϊκού πλούτου που αδιαφορούν πάντα για τον άνθρωπο τις ανάγκες του και προπαντός για το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί καραδοκούν για ν΄ αρπάξουν τον φυσικό πλούτο της Ηπείρου, την άγρια ομορφιά της και στο τέλος να την εγκαταλείψουν λεηλατημένη με κατεστραμμένο το φυσικό της κάλος, τα βουνά και τα ποτάμια της και φυσικά τους ίδιους τους ανθρώπους της.

Τα μέλη της ΛΑ.Ε υποστήριξαν με πάθος ότι ο λαός της Ηπείρου δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτή την υπόθεση παρά μόνο καταστροφές ακόμα και πολέμους όπως συνέβη και σε άλλους λαούς του κόσμου όπου η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων  « του μαύρου χρυσού » έπεσε στα χέρια της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Η εκποίηση του υπόγειου πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια της πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και σε εφαρμογή μνημονιακών επιταγών, που εντάσσονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, κανένα όφελος δεν θα φέρει για τον κόσμο της εργασίας και γενικότερα τον λαό μας.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑ.Ε  Βασίλης Πριμικηρης μέλος του Π.Σ της στους συγκεντρωμένους υποστήριξε ότι η Ήπειρος χρειάζεται μια βιώσιμη και ήπια ανάπτυξη γιατί έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν. Η ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα (κτηνοτροφία – γεωργία – μελισσοκομία – ιχθυοτροφία ) μαζί με ήπιες μορφές τουρισμού λόγο του φυσικού κάλους του πολιτισμού και βασικά της ιστορίας της Ηπείρου μπορούν να δημιουργήσουν άριστες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Εκπρόσωπος της ΛΑ.Ε τόνισε με έμφαση ότι η αγαπημένη μας πατρίδα δεν μπορεί να γίνει μαύρη σαν το ακατέργαστο πετρέλαιο.  Όλοι μαζί θα πυκνώσουμε τις γραμμές των επιτροπών πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις και θα παλέψουμε για να μην γίνει καμένη Γή ο τόπος μας.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και έδωσε το αγωνιστικό του παρόν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρυτανία Θωμάς Κώτσιας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας