Δυναμική παρέμβαση ΛΑ.Ε και Κινήματος σε συμβολαιογραφείο για αναστολή πλειστηριασμών Α’κατοικιών

1044
παρέμβαση

«Η Κυβέρνηση πριν ψηφίσει το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, βγάζει ανθρώπους από τα σπίτια τους»

 

Η Κυβέρνηση, κατόπιν εντολών των δανειστών και σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με τις τράπεζες, μόλις κατέθεσε το σχέδιο νόμου για την α’ κατοικία και τα «κόκκινα δάνεια», άρχισε να βγάζει ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε χθες η Κυβέρνηση, περιέχει τόσο σκληρές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δανειοληπτών να κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τα σπίτια τους.

Η αρχή έγινε σήμερα, όπου είχαν προγραμματιστεί 169 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων και πρώτες κατοικίες και κανένας πλειστηριασμός δεν ανεστάλη, και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες να κινδυνεύουν με άμεση έξωση.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 10 π.μ., έξω από συμβολαιογραφείο (Ακαδημίας 62) όπου είχαν προγραμματιστεί πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Σε αυτήν την κινητοποίηση, οι συμμετέχοντες με την παρουσία και τα συνθήματα τους, διαμήνυσαν ότι δεν τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και τις κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους, ούτε αποθαρρύνονται από τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αντιθέτως, γίνονται πιο αποφασισμένοι να αγωνιστούν, για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία και ξεκαθάρισαν πως θα δώσουν την δυναμική και αγωνιστική τους απάντηση, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου αλλά και όλο το επόμενο διάστημα, δηλώνοντας πως θα το ακυρώσουν στην πράξη.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ενωτική Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στη διάρκεια της κινητοποίησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει μόνη της στη Βουλή όλο, σχεδόν, το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, που της επέβαλαν οι θεσμοί. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο καταργεί στην πράξη και ουσιαστικά κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει τα σπίτια της η συντριπτική πλειοψηφία των κόκκινων δανειοληπτών. Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη κοινωνική τραγωδία της χώρας σε ειρηνική περίοδο. Η κυβέρνηση και το μνημονιακό κατεστημένο σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες“.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας