Ανυπότακτη Αττική: Ποια ήταν τελικά η «Ιφιγένεια» σε Μάνδρα και Μάτι;

1440
αττική

«Ιφιγένεια» αποκάλεσε τον εαυτό της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σε χτεσινή συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του “Real FM”.

Βεβαίως, σε αντίθεση με τις χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες σε Μάνδρα και Μάτι, η Ιφιγένεια δεν χρεώνεται πολιτικά ή προσωπικά άλλες θυσίες παρά μόνο την δική της. Όμως, η ουσία είναι άλλη.

Προφανώς, είναι εύκολο για την κα. Δούρου να παίζει το ρόλο της τραγικής ηρωίδας που «θυσιάζεται», όποτε είναι αυτό βολικό. Όπως είναι εύκολο να παρουσιάζει τις τύχες ολόκληρων περιοχών και χιλιάδων κατοίκων ως αναπόδραστες από τη μοίρα ή τις «θεϊκές παρεμβάσεις». Όπως είναι παλί εύκολο να φταίει άλλοτε ο Δήμος, άλλοτε η Πολιτική Προστασία, άλλοτε η κυβέρνηση και ποτέ η περιφερειακή αρχή.

Η ανθρώπινη τραγωδία είναι ένα ζήτημα, στο οποίο πράγματι τόσα χρόνια η κεντρική πολιτική στη χώρα μας έχει εθιστεί στην «τυμβωρυχία». Δεν μπορεί, όμως, να χρησιμοποιείται και ως πρόφαση για να σταματά ο κοινωνικός διάλογος και όταν έρχεται η ώρα των πολιτικών ευθυνών, να πετάει η μια διοίκηση το μπαλάκι στην προηγούμενη ή σε υπηρεσίες του κράτους ή σε άλλους βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Όσο για τα 168 αντιπλημμυρικά έργα που αναφέρει με στόμφο η κα. Δούρου, αυτά έρχονται, όχι μόνο κατόπιν της τραγωδίας στην Μάνδρα, αλλά και με τον πιο κυνικό τρόπο, παρουσιάζονται ως προεκλογικές εξαγγελίες… οι ίδιες ακριβώς που έγιναν και πριν τις εκλογές του 2014!

Το αν της κας. Δούρου προηγήθηκαν διοικήσεις και κυβερνήσεις με τεράστιες ευθύνες, δεν σημαίνει πως για τις τραγωδίες της περασμένης χρονιάς, δεν υπάρχουν ευθύνες και σε αυτή. Και η ίδια η Περιφερειάρχης πρέπει να εξηγήσει κάποια στιγμή σε τι ακριβώς είναι υπεύθυνη, όταν για όλα τελικά φταίνε άλλοι.

Και σε ότι αφορά την πρόθεση της να παραιτηθεί, λογικά κάποια ευθύνη θα αναγνωρίζει στην ίδια και στη διοίκηση της.

Αναμένουμε να μας το γνωστοποιήσει.

Η Ρ. Δούρου και οι άνθρωποι της, έχασαν κάθε μέτρο: νομικές απειλές απέναντι σε πρωτοβουλίες και αγωνιστές του κινήματος

Από ότι φαίνεται πια, η Διοίκηση Δούρου και ο κύκλος της βρίσκεται σε πανικό. Ενώ τρέχει να μπαλώσει «τρύπες» που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων πριν τις εκλογές, παράλληλα στέλνει εξώδικα προσπαθώντας να φιμώσει όσους στέκονται απέναντι στα σχέδια της.

Ο κ. Βρούστης, περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα και διορισμένο μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, «απέστειλε “εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση, πρόσκληση”, κατά του Θωμά Μπιζά, μέλους του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Στο Θ. Μπιζά καταλογίζεται η αναδημοσίευση, στο προσωπικό του ιστολόγιο, πρόσφατης ανακοίνωσης του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με τίτλο: “Οι άνθρωποι της κ. Δούρου χρησιμοποιούν τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Του ζητείται να ζητήσει συγνώμη, να αποκηρύξει την ανακοίνωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και να σταματήσει στο εξής να φιλοξενεί δημοσιεύματα που τον θίγουν, μέσα από το ιστολόγιο του», όπως ενημερώνει σε ανακοίνωση του το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, «Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας, για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής».

Το εξώδικο εστάλη στον αγωνιστή Θ. Μπιζά, ως μέλος της γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καθώς στο προαναφερθέν κείμενο, ο Συντονισμός αποκάλυπτε το εύρος των παρανομιών και των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που σχεδίαζε η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ και η Διοίκηση Δούρου, στο ζήτημα της επέκτασης του ΚΔΑΥ ιδιοκτησίας WATT Α.Ε. στη Φυλή. Μια επέκταση που έχει ήδη κριθεί ως αυθαίρετη από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και έρχεται αμέσως μετά το «δώρο» της επέκτασης του ΕΜΑΚ (συμφερόντων Μπόμπολα)

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια βόμβα που θα σκάσει, αργά ή γρήγορα, για όλη την Αττική. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και Αττικής πληρώνουν τις συνέπειες της γιγάντωσης αυτού του εγκλήματος, χρόνια τώρα.

Η Διοίκηση Δούρου, όχι μόνο συμβάλει ενεργά σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα (με οσμή οικονομικού σκανδάλου), αλλά οι άνθρωποι της απειλούν και όσους παλεύουν χρόνια τώρα ενάντια στους σχεδιασμούς που καταστρέφουν το περιβάλλον και τροφοδοτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η αφωνία των υποψηφίων για την περιφέρεια και η σιωπή όλων των media, δείχνει το πλέγμα συμφερόντων που υποστηρίζει το κυρίαρχο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καλύτερη απάντηση απέναντι στο εξώδικο του κ. Βρούστη, από αυτήν που έδωσε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, δεν υπάρχει: «Και λίγα λέμε κ. Βρούστη».

Να κλείσει τώρα η Φυλή

Να σταματήσει η χρηματοδότηση των επιχειρηματιών που συμβάλουν ενεργά στο περιβαλλοντικό έγκλημα

Δημόσια, αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα το περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας