Διαλύουν την ιστορική Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Παραιτήθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΒΖ

4116
ελληνική

Όλα δείχνουν ότι μια ανίκανη, υποτελής και μνημονιακή κυβέρνηση, μαζί με μια κατάπτυστη εθελόδουλη μνημονιακή αντιπολίτευση, οι οποίες διαλύουν εδώ και χρόνια την παραγωγική βάση της χώρας, είναι έτοιμες να αφήσουν να καταρρεύσει η ΕΒΖ, η οποία ήδη φυτοζωεί.

Μια θετική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο Παν. Λαφαζάνης ως Υπουργός και ο οποίος έθεσε σε λειτουργία την ΕΒΖ με σχέδιο ανασυγκρότησης της, υπονομεύθηκε και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε με την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και την αποχώρηση του λόγω τρίτου μνημονίου από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης υπέβαλε σήμερα το πρωί κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, σε μια στιγμή που η κατάρρευση της ΕΒΖ βρίσκεται προ των πυλών.

Με την παραίτηση Αλεξάκη έχουμε την εκδήλωση μιας ακόμη διοικητικής κρίσης στην ΕΒΖ στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Ο κ. Αλεξάκης είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις 26 Οκτωβρίου 2017 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το νυν διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι έντονες αντιδράσεις των τευτλοπαραγωγών που οφείλονταν στην καθυστέρηση των πληρωμών τους είχαν προκαλέσει νωρίτερα μέσα στο 2018 την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. κ. Γεράσιμου Τσιαπάρα, ο οποίος και δεν αντικαταστάθηκε.

Η κυβέρνηση ελπίζει την ύστατη στιγμή σε τυχοδιώκτες “επενδυτές” που θα τους χαρίσει στην κυριολεξία την ΕΒΖ, αφού ξεπουλήσει τα κερδοφόρα εργοστάσια της στην Σερβία,  αλλιώς το λουκέτο σε άλλη μια παραγωγική μονάδα και μια σημαντική αγροτική καλλιέργεια, την τευτλοπαραγωγή, είναι δεδομένο.

Κυβέρνηση, μνημονιακό μπλοκ, ευρωζώνη και τρόϊκα ερημώνουν την χώρα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν ξεσηκωθούμε.

Να ξεσηκωθούν τώρα αγρότες και εργαζόμενοι στην ΕΒΖ με αίτημα την άμεση διαγραφή των ανύπαρκτων χρεών της ΕΒΖ στην Τράπεζα Πειραιώς και την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας