Διαδηλώσεις στην Καταλονία ενάντια στη σύλληψη Puigdemont

2029
puigdemont

Περισσότερα από 80 άτομα τραυματίστηκαν κι άλλοι τρεις συνελήφθησαν στη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων σε Βαρκελώνη, Λερίδα και Ταραγκόν έπειτα από τις εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και χιλιάδων Καταλανών, που βγήκαν στους δρόμους των καταλανικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη στη Γερμανία του πρώην προέδρου της ημιαυτονόνομης περιοχής Carles Puigdemont.
Κραδαίνοντας καταλανικές σημαίες στη Βαρκελώνη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Puigdemont είναι ο πρόεδρός μας» και «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους». Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της περιφεριακής κυβέρνησης με την αστυνομία να τους απωθεί βίαια με γκλομπ και με πυρά στον αέρα.
Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια, αυγά και κάδους απορριμμάτων προς την πλευρά των αστυνομικών που κατάφεραν να διαλύσουν το εξοργισμένο πλήθος αργά το απόγευμα. Άλλοι διαδηλωτές έφθασαν έξω από το γερμανικό προξενείο υψώνοντας φωτογραφίες της Καγκελαρίου Merkel, έχοντας ζωγραφίσει χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπό της, και άλλοι μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φωνάζοντας «Αυτή η Ευρώπη είναι ντροπή».
Σήμερα ο Carles Puigemont θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή με τα γερμανικά Μέσα να αναφέρουν ότι ζήτησε πολιτικό άσυλο. Ο Puigdemont κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και 25 ετών με την κατηγορία της εξέγερσης και της στάσης, καθώς είναι ο ενορχηστρωτής του δημοψηφίσματος που οδήγησε στη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας