Διάταξη μάχης ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Α.Μεσόγειο:”Κλειδώνει” την περιοχή η Μόσχα

1329
Διάταξη μάχης ρωσικών πολεμικών πλοίων

 

Ρωσικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή.

“Στις 25 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η μόνιμη μεσογειακή ομάδα του ρωσικού ναυτικού και τα αεροσκάφη της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση το.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν μετασταυθμεύσει από τη Ρωσία στη Συρία για να συμμετάσχουν στις κοινές ασκήσεις, αναφέρει η δήλωση.

“Στο πλαίσιο των ασκήσεων, ένα ζευγάρι αεροσκαφών MiG-31K ικανό να χρησιμοποιεί τους τελευταίους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και ένα ανθυποβρυχιακό πολεμικό αεροσκάφος Il-38 πραγματοποίησαν τις πτήσεις τους από αεροδρόμια στη Ρωσία προς τη ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας”, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πέντε πολεμικά πλοία, όπως το καταδρομικό Moskva, τις φρεγάτες Ναύαρχος Έσσεν και Ναύαρχο Μακάροφ, και τα υποβρύχια Stary Oskol και Rostov-on-Don, σύμφωνα με το υπουργείο.

Επίσης, τα ανθυποβρυχιακά πολεμικά αεροσκάφη Tu-142MK και Il-38, τα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3 και τα μαχητικά MiG-31K θα εκτελέσουν εκπαιδευτικά καθήκοντα μάχης από κοινού με το Ναυτικό για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της αεροπορικής βάσης Hmeymim και της ναυτικής βάσης Tartus, στις ρωσικές ναυτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, λέει η δήλωση.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αεροσκάφη και εξοπλισμός θα δοκιμαστούν σε σύνθετες κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και σε υψηλές θερμοκρασίες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

”Μετά την αναβάθμιση και την επέκταση του δεύτερου διαδρόμου στην αεροπορική βάση Hmeymim με την πλήρη αντικατάσταση της επιφάνειας του διαδρόμου και την εγκατάσταση νέων συστημάτων πλοήγησης, φωτισμού και ραδιο-τεχνικού εξοπλισμού, τα πληρώματα αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας και οι τελευταίοι αερομεταφορείς πυραυλικών εξοπλισμών έχουν λάβει πλέον τη δυνατότητα να εξασκήσουν επιπρόσθετες δεξιότητες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στη Μεσόγειο”, αναφέρει η δήλωση.

Επί του παρόντος, το βρετανικό αεροπλανοφόρο Βασίλισσα Ελισάβετ με δέκα μαχητές F-35 με βάση το κατάστρωμα των ΗΠΑ υπό βρετανική διοίκηση μένει στα μεσογειακά ύδατα.

Με αυτές τις κινήσεις, η Ρωσία θέλει να στείλει ένα διπλό μήνυμα απέναντι σε ΗΠΑ και Τουρκία. Πρόσφατα, λόγω της εμφάνισης αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ και των συνοδευτικών τους πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, η Ρωσία, ανέπτυξε πάλι τα τρομερά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στην Συρία, τα οποία αναπτύχθηκαν στη χώρα για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα.

Όσον αφορά την Τουρκία, όπως αναφέραμε αποκλειστικά στο Πενταπόσταγμα το πρωί, η Μόσχα, βλέποντας πως η Τουρκία, παρά την στήριξη που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα χαράζει τη δική της ατζέντα, θέλοντας να γίνει ο «αστυνόμος» της περιοχής, φαίνεται πως θέλει να της στείλει ένα μήνυμα…

Ειδικά μετά την ολοένα αυξανόμενη παρουσία της Άγκυρας στην Ουκρανία όπου ο Σουλτάνος είναι έτοιμος να «μοσχοπουλήσει» αρκετά από τα μη επανδρωμένα.

Η Μόσχα λοιπόν ετοιμάζεται να ανοίξει πυρ με πυραύλους σε μια περιοχή που θα την καταλάβουν για τα καλά στην Τουρκία και σε συνεργασία μάλιστα με την Ελλάδα, καθώς ζήτησε την σχετική άδεια και η Αθήνα ενέκρινε το σχετικό αίτημα και προχώρησε και στην έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ.

Όσο οι ΗΠΑ και οι Τούρκοι θα μπαίνουν στα χωράφια της Μόσχας τόσο περισσότερο θα βρυχάται η ρωσική αρκούδα, μέχρι ο Ερντογάν να χάσει παντελώς την ούτως ή άλλως πρόσκαιρη στήριξη του Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας