Διάσκεψη για το Κλίμα: Συμφωνία, αλλά χωρίς δεσμεύσεις

1492
επιστημόνων

Έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, οι εκπρόσωποι 200 χωρών που συνήλθαν στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP24) υιοθέτησαν τους κανόνες εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ωστόσο, κατά την διάσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 24 ωρών, οι χώρες δεν ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παρά το γεγονός ότι οι αναληφθείσες δεσμεύσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς απέναντι στην απορρύθμιση του κλίματος.

Οι χώρες συμφώνησαν σε ένα λεπτομερέστερο πλαίσιο για την υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού που έχει ως στόχο τον περιορισμό της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά «αρκετά λιγότερο» από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Για μεγάλη ευθύνη μίλησε ο επικεφαλής των συνομιλιών, Michal Kurtyka. «Ο δρόμος ήταν μακρύς. Κάναμε το καλύτερο για να μην αφήσουμε κανένα πίσω», σχολίασε μετά τη διάσκεψη.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι εκπομπές αερίων όπως του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθούν δραστικά μέχρι το 2030, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανώς καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας