Διάλογος σε κλίμα υπόκωφης έντασης ανάμεσα σε Ρωσία-Τουρκία στη Μόσχα

1539
μόσχα

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Ρωσίας και Τουρκίας θα έχουν διευρυμένη συνάντηση σήμερα στη Μόσχα, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στη Συρία, αλλά και να αποτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Όλα δείχνουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα έντασης, αφού η Ρωσία στηρίζει την ανάληψη του ελέγχου της βορειοανατολικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μανμπίτζ και της περιοχής ανατολικά του Ευφράτη, από τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση της Δαμασκού (Άσαντ), ενώ η Τουρκία επιδιώκει να εισβάλει στη Μανμπίτζ και ανατολικά του Ευφράτη με πρόσχημα την εξάρθρωση των δήθεν «τρομοκρατών» Κούρδων του YPG.

Σύμφωνα με το Sputnik, που επικαλείται ρωσικές πηγές, επί τάπητος θα τεθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα σχετικά με τη Συρία, όπως και η κατάσταση στην πόλη Μανμπίτζ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, επίσης, στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα σχέδια της Άγκυρας για την περιοχή.

«Αυτές οι επαφές οργανώνονται για να αποσαφηνιστούν οι περαιτέρω εξελίξεις στη Συρία» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς σχετικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, διευκρίνισε ότι το «μενού» των συζητήσεων θα περιλαμβάνει την επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων ανατολικά του Ευφράτη και την απόσυρση των Αμερικανών στρατιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε την Τρίτη την πρόθεσή του να επισκεφτεί τη Μόσχα τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να έχει «τετ α τετ» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας