Διάγγελμα Πούτιν: Λόγω κορωνοϊού…φορολόγησε με 15% τα εμβάσματα εξωτερικού!

2429
φορολόγησε

Όλες οι υπηρεσίας πρώτης ανάγκης στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς, των αρχών ασφαλείας, και των ιατρικών δομών, θα παραμείνουν ενεργές κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Αλλά το σημαντικό είναι άλλο: Με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού (που δεν έχει αγγίξει σχεδόν καθόλου την Ρωσία), ο Ρώσος πρόεδρος βρήκε την αφορμή για να φορολογήσει τους πλούσιους με 15% φόρο σε όσους πάρουν το εισόδημά τους με τη μορφή μερισμάτων σε λογαριασμούς στο εξωτερικό!

«Προτείνω ένα φόρο 15% σε όσους πάρουν το εισόδημά τους με τη μορφή μερισμάτων σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει τροποποίηση στις συμφωνίες μας για να αποφύγουμε διπλή φορολογία σε κάποιες χώρες.

Ζητώ από την κυβέρνηση να οργανώσει την απαιτούμενη διαδικασία. Εάν οι ξένοι εταίροι μας δεν δεχτούν τις προτάσεις μας, η Ρωσία θα τραβήξει όλες αυτές τις συμφωνίες μονομερώς», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της από την απειλή, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Υπάρχουν χώρες στα σύνορά μας που έχουν ήδη χτυπηθεί σοβαρά από την πανδημία και αντικειμενικά είναι αδύνατο να μπλοκάρουμε πλήρως την εξάπλωσή της στη χώρα μας», σημείωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

«Βλέπουμε πόσο σοβαρά ξεδιπλώνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον πλανήτη. Σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται… Χάρη στα έγκαιρα προληπτικά μέτρα μας κατορθώσαμε να εμποδίσουμε τη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας», σημείωσε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας κορωνοϊού COVID-19 στη Ρωσία, η προγραμματισμένη για τις 22 Απρίλη ψηφοφορία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις πρέπει να αναβληθεί.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας