Δημήτρης Καμμένος: Υπό προσχώρηση στη Ν.Δ. με αφορμή το Μακεδονικό

2434
Καμμένος

Σαν έτοιμος από καιρό και με αφορμή τη διαφωνία του με την κυβέρνηση Τσίπρα για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής (με τις ψήφους και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Καμμένος, έκανε σαφές βήμα προσχώρησης στη Νέα Δημοκρατία.

Είναι προφανές ότι ο ακροδεξιών τάσεων Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος, διαπιστώνοντας το ναυάγιο των ΑΝΕΛΛ, επιχειρεί τη δική του προσωπική πολιτική διάσωση, βρήκε μια καταπληκτική ευκαιρία για να συμβαδίσει πλέον με τη Ν.Δ. και μάλιστα με την ακροδεξιά της πτέρυγα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την προοπτική ένταξής του στη Ν.Δ., απέφυγε να απαντήσει, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σχετική φημολογία.

Η προσχώρηση του ακροδεξιού Δημήτρη Καμμένου στη Ν.Δ. αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στη στημένη διαμάχη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μακεδονικό. Η εκ των προτέρων αναμενόμενη καταψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ., παρέχοντας κοινοβουλευτική νομιμοποίηση στην υπογραφή της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, αποδεικνύει πως η κατάθεση της πρότασης υπήρξε ένα δώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.

Ότι πέρα και πάνω από τη πατριδοκάπηλη ρητορική, αυτό που προέχει για τη Ν.Δ., όπως και για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα κόμματα του μνημονιακού τόξου, είναι η εξυπηρέτηση των ευρωατλαντικών συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων.

Για μια ακόμη φορά, καθίσταται σαφής η τεράστια διάσταση μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της πολιτικής των καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων. Για μια ακόμη φορά, γίνεται ξεκάθαρο πως η θέση την οποία υπερασπίζονται οι δυνάμεις της Αριστεράς, για υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της φιλικής συνύπαρξης με τους γειτονικούς λαούς, σε αντιπαράθεση με τα σχέδια Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αποτελεί τη βάση για τη λαϊκή συσπείρωση σε δημοκρατική, πατριωτική, διεθνιστική και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας