Δευτέρα 10/1/22: Μεγάλες πανκαλλιτεχνικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα-Θεσ/νίκη και άλλες πόλεις Ελλάδας

603

Αθήνα, 10-01-2022

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 με μεγάλη συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι πανκαλλιτεχνικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, με αίτημα την πλήρη στήριξη του κλάδου μας, κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο. Με σύνθημα «η πανδημία μάς έκλεισε μέσα, η κυβέρνηση μάς βγάζει στο δρόμο» διαδηλώσαμε για την ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος μας και να προφυλαχτεί η υγεία μας στους χώρους δουλειάς. Ζητάμε την πλήρη ένταξη όλων των εργαζομένων στις αποζημιώσεις μέσω Μητρώου από τον Αύγουστο και για όσο διαρκέσει η πανδημία, ακόμα και για όσους έχουν γραφτεί στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021, καθώς και για τους καθηγητές/καθηγήτριες καλλιτεχνικών σχολών ιδιωτικού τομέα ή ΟΤΑ, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Ζητάμε επίσης δωρεάν τεστ για όλους, ένταξη στα μέτρα στήριξης μέσω της αναστολής εργασίας  για όσους βρίσκονται σε παραγωγές που αναστέλλονται λόγω ύπαρξης κρούσματος και ένταξη σε ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης με επιδότηση ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών  κλπ.

Ο κλάδος μας πλήττεται ακόμα και χωρίς να ανασταλούν πλήρως οι δραστηριότητές μας. Η αύξηση των κρουσμάτων δυσχεραίνει την εργασία μας και δημιουργεί ανασφάλεια στο κοινό. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, και με το κύμα ακρίβειας να μεγαλώνει καθημερινά, δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να στηριχθούν όλοι οι συνάδελφοι, που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ζητάμε επίσης από τη Υπουργείο Εργασίας να μας κοινοποιηθούν τα στατιστικά στοιχεία του Εργάνη σε βάθος τετραετίας, τα οποία θα καταδείξουν την κατακόρυφη πτώση της απασχόλησης κατά την περίοδο αυτή σε όλο το Θέαμα – Ακρόαμα.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας